Van'da İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Van'da İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Sonuçlandı

Van\'da İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Sonuçlandı

Van’da iki aile arasında bir kişinin ölüyle başlayan husumet barışla sonuçlandı.

04.08.2016 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da iki aile arasında bir kişinin ölüyle başlayan husumet barışla sonuçlandı.

Tuşba ilçesine bağlı Ocaklı Mahallesi'nde Küçük ve Özyer aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada Resul Özyer'in 13 yaşındaki oğlu Muhammed hayatını kaybetmiş, olayla ilgili Mustafa ve Gökhan Küçük yakalanmış ve Küçük ailesinin mensupları köyü terk etmişti. Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Naki Sarıkavak ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle iki aile arasındaki husumet barışla noktalandı. Tuşba Kaymakamlığı ve Tuşba Belediyesi tarafından Ocaklı Mahallesi'nde düzenlenen barış yemeğine Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kanaat önderleri, kurum amirleri, STK temsilcileri, Küçük ve Özyer aileleri ile yüzlerce kişi katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda barışın sağlanması için Mardin'den gelen kanaat önderi Hikmetullah Ayan'ın barışa dair konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, kan davasının cahiliye döneminin bir adeti olduğunu hatırlatarak, Hz. Muhammed'in (SAV) Veda Hutbesi'nde, 'Bütün cahiliye adetlerini kaldırdım. Bunların başında da kan davası geliyor' sözünü hatırlattı. Bu önemli bir büyüklük örneğidir. Herhangi bir şart ortaya koymadan barışın sağlanmasında emeği geçen iki aile mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.

Van Valisi İbrahim Taşyapan ise, Ocaklı Mahallesi'nde kısa süre önce yaşanan bir olaydan sonra iki aile arasında meydana gelen husumetin büyümemesi için toplandıklarını belirtti. İnsanoğlunun hayatında hatalar işleyebileceğini ifade eden Taşyapan, "Hz. Adem'in iki oğlundan bir tanesi diğerini öldürdü. Ama sonra Allah onlara yol gösterdi. Demek ki insanoğlunun hayatında, peygamber çocuğu da olsa hatalar olabiliyor. Bazen insan nefis veya başka nedenlerden dolayı yanlışlar yapabiliyor. Dolayısıyla insanın bir özelliği de tövbe etmesidir. Tövbenin de kalıcı olmasıdır. Sadece göstermelik olarak değil, kalıcı olarak ve bir daha o kötülüğü yapmamak üzere ondan vazgeçmesidir. Bizde kısa bir süre içerisinde olmasına rağmen bir hatadan dönmeyi, bir tövbenin şahitliğini yapmak için buradayız" ifadelerini kullandı.

Barışın; bir büyüklüğün gereği olarak yapıldığına vurgu yapan Vali Taşyapan, "Hep beraber burada bu insanlarımızı barıştırdık. Bundan sonrada inşallah çocuklarıyla, sevdikleriyle herkes kendi işinde gücünde olacaktır. Birbirimizi affedelim, birbirimizi sevelim. Hatalarımızı büyütmeyelim. Güzellikleri çoğaltalım. Çünkü güzellikler çoğaldıkça kötülükleri boğacaktır. Dolayısıyla bizde bir güzelliğin şahadeti için buradayız. İnşallah bundan sonra köylerimizde, ilimizde, ülkemizde, hatta dünyada kötülükler ortadan kalkar, iyilikler çoğalır. Bu duygularla bu iki ailemizin barışlarının daim olmasını, şahadetlerinin hayırlı olmasını diliyor, barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra yapılan duanın ardından iki aile mensupları Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek birbirlerine sarıldılar. Barış töreni, verilen ikramla sona erdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement