Van'da İnşaat Çalışanlarına Mesleki Eğitim Verilecek - Son Dakika
Yerel

Van'da İnşaat Çalışanlarına Mesleki Eğitim Verilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) ortaklaşa gerçekleştireceği projeyle, Van'daki inşaat işçilerine mesleki eğitim verilecek.

29.09.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) ortaklaşa gerçekleştireceği projeyle, Van'daki inşaat işçilerine mesleki eğitim verilecek.

İnşaat sektöründe eğitimsiz ve belgesiz işçi kalmaması hedefiyle yola çıktıklarını belirten İNTES Başkanı Mehmet Şükrü Koçoğlu, İNTES Mesleki Yeterlilik Merkezi'nde (İNTES MYM) bugüne kadar 8 AB projesinin başarıyla tamamlandığını belirtti.

Van'daki işçilere de eğitim vereceklerini ifade eden Koçoğlu, Türkiye İnşaat ve Tesisat İşçileri Eğitim Vakfı (İNİŞEV) tarafından finanse edilecek proje kapsamında, 200 inşaat işçisine eğitim verilmesi ve yapılacak sınavda başarılı olanlara "mesleki yeterlilik belgesi" verilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Van'da verilecek eğitimleri İNTES ve İNİŞEV'in gerçekleştireceğini, eğitim sonrası sınavları ve belgelendirmeyi ise İNTES MYM'nin yapacağını kaydeden Koçoğlu, projeye, ahşap kalıpçı, betonarme demircisi, betoncu, inşaat boyacısı, sıvacı, duvarcı ve iskele kurulum elemanı mesleklerindeki işçilerin katılabileceğini ifade etti.

Eğitime katılmak isteyenlerin Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü'ne başvurması gerektiğini belirten Koçoğlu, ekim ayında başlaması planlanan eğitime katılmak için tek şartın, katılacak kişinin mesleğin içinden gelmesi olacağını söyledi.

Eğitime katılacaklara İşkur'un günlük 20 lira ücret vereceğini ifade eden Koçoğlu, şöyle konuştu:

"Kaliteli yapılar, kaliteli malzeme, kaliteli işçilik depremin zararlarını en aza indirir. Bunun başka çaresi de yok. Bu konuda, önemli bir sorumluluk üstlendik ve Van'dan yola çıktık. Aldığımız bu sorumluluk, İNİŞEV ve İNTES'in mesleki eğitim ve istihdam konularında ne kadar duyarlı olduğunun göstergesi. Eğitimlerimizle inşaat sektöründe iş gücüne mesleki eğitim standartlarının kazandırılması ve istihdam edilebilir iş gücünün artırılması da sağlanacak.İNTES MYM kanalıyla protokolde yer alan tüm sorumlulukları yerine getirecek altyapı ve bilgi birikimine sahip. Bu birikimden ne kadar çok kişi yararlanırsa, Türkiye için o kadar katma değeri yüksek bir iş yapacağız."

Muhabir: Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'da İnşaat Çalışanlarına Mesleki Eğitim Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement