Van'da Kayyum Atanan 4 İlçe Belediyesinde Polis Araması - Son Dakika
Güncel

Van'da Kayyum Atanan 4 İlçe Belediyesinde Polis Araması

Van\'da Kayyum Atanan 4 İlçe Belediyesinde Polis Araması

VAN'da İçişleri Bakanlığı'nca kayyum atanan DBP'li İpekyolu, Edremit, Özalp ve Erciş ilçe belediyelerinde polis arama yaptı.

11.09.2016 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN'da İçişleri Bakanlığı'nca kayyum atanan DBP'li İpekyolu, Edremit, Özalp ve Erciş ilçe belediyelerinde polis arama yaptı.

Van'da kayyum atanan 4 ilçe belediyesinin hizmet binalarının önünde polis ekipleri sabah saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri aldı. Sözde öz yönetim açıklamalarına katıldığı gerekçesiyle merkez İpekyolu İlçesi Eş Belediye Başkanı Aygün Bidav tutuklandıktan sonra diğer Eş Başkan Veysel Keser görevini Beritan Tayan ile birlike yürütüyordu. İpekyolu İlçesi'ne kayyum olarak Vali Yardımcısı Önder Can atandı.

Merkez Edremit İlçesi'nin Eş Belediye Başkanı Rojbin Çetin'in tutuklanmasından sonra diğer Eş Başkan Abdülkerim Sayan, Nurhayat Çelik ile birlikte görev yapıyordu. Edremit İlçesi'nde kayyum olarak Vali Yardımcısı İbrahim Özkan atandı.

Özalp İlçesi Belediye Eş Başkanı Şerafettin Özalp ve Handan Bağcı tutuklandıktan sonra yerlerine Cafer Seven gelmişti. Özalp İlçesi'nde kayyum olarak Kaymakam Serdar Karal atandı.

Erciş İlçesi Eş Belediye başkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan yine öz yönetim ile ilgili basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle tutuklandıktan sonra bu görevi Güler Avcı yürütüyordu. Erciş İlçesi'nde kayyum olarak Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar atandı.

Sabah saatlerinde belediye başkanlığı görevini yürüten bu isimler, belediye binalarına çağrılırken, polis zırhlı araçlarla belediye çevrelerinde geniş güvenlik önlemi alarak binalarda aramalarını sürdürdü. Van'daki belediyelerde ve çevrelerinde sessizlik hakim.

- Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Kayyum Atanan 4 İlçe Belediyesinde Polis Araması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement