Van'da Kobani Olaylarının Zararı Ödenmeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Van'da Kobani Olaylarının Zararı Ödenmeye Başladı

Van\'da Kobani Olaylarının Zararı Ödenmeye Başladı

Van'da Kobani eylemleri sırasında çıkan olaylarda meydana gelen zararlar ödenmeye başlandı.

31.10.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da Kobani eylemleri sırasında çıkan olaylarda meydana gelen zararlar ödenmeye başlandı. Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van ve ilçelerinde meydana gelen zararların yaklaşık 10 milyon lira olduğunu ve bunun da bugün itibariyle kaymakamlıklara aktarıldığını söyledi.

Van ve ilçelerinde 6-7 Ekim'de Kobani eylemleri sırasında meydana gelen olaylarda birçok kamu binası işyeri zarar gördü. Olaylar sırasında meydana gelen zararlar valilik tarafından bugün itibariyle ödenmeye başlandı. Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Valilik toplantı salonunda yaptığı açıklamada, Van ve 10 ilçesinde sokak olaylarının olduğunu ve bu olaylarda zararlar meydana geldiğini söyledi. Zararların olduğu gece Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile zarar tespitlerine başladıklarını belirten Vali Doğan, 469 iş yerinin zarar gördüğünü ve bunlara beyanname imzalattıklarını fakat beyanname imzalayanların sayısının 361 olduğunu söyledi.

Vali Doğan, "361 kişinin beyanında benim hasarımın miktarı bu kadardır diyenlerin oluşturduğu hesapta 12 milyon 576 bin liralık bir hasar görünüyor. Onlarla yaptığımız ön görüşmede bizim hemen karşılamamız mümkün olan bölümü olan 7 milyon 544 bin 860 lira karşılama ile ilgili karar aldık. Yine teknik bilirkişiler tarafından yapılan tespitler 2 milyon 455 bin liraydı. Bunun hemen ödeme için karar aldık. Yani toplam 10 milyon liralık bir bedeli bugün itibariyle kaymakamlıklara ilgili kişilerin hesaplarına yatırılmak üzere gönderildi. Bu bir can suyu parasıdır. İşletmelerin tekrara ticari hayata dönüşümü sağalamaya dönüktür. Vatandaşların beyanları üzerinden yüzde 60'ı ödendi. Kalan para ise gelecek olan paralarla yine ödenecek" diye konuştu.

Çıkan olaylarda 40 kamu binası, 53 mobese direği, 72 vatandaşın özel aracı, 9 banka şubesi, 22 banka ATM'si, 11 siyasi parti şubesi ve 469 özel iş yerinin zarar gördüğünü hatırlatan Vali Doğan çıkan olaylarda en fazla zararın Erciş ilçesinde meydana geldiğini ve bazı ilçelerde ise mal zararının olmadığını söyledi. Çıkan olaylarda tutukulu sayısınıda veren Vali Doğan, "248 kişi gözaltına alındı. 22 kişi adli kontrolden serbest bırakılmış. 150 kişi serbest bırakılmış. Şu anda gözaltında kimse yok. Tukuklananların sayısı ise 119 oldu. 29 kişi 18 yaşından küçük ve bunlar için özel bir mekanizma devreye giriyor. Yaşı büyük olanlara göre farklı bir durum söz konusu" diye konuştu. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Kobani Olaylarının Zararı Ödenmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement