Van'da Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika
Yerel

Van'da Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

Van\'da Kur\'an-ı Kerim\'i Güzel Okuma Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Genç Sadâ Erkekler Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın Van finali yapıldı.

27.03.2016 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Genç Sada Erkekler Arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın Van finali yapıldı.

Edremit İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin koordinatörlüğünü yaptığı ve İmam-ı Azam Camii'nin konferans salonunda düzenlenen yarışmaya 15 imam hatip lisesinin öğrencisi katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İl Milli Eğitim Din Öğretimi Sorumlu Şube Müdürü Fesih Vural, okul müdürleri, öğrenciler ve velilerin katıldığı yarışmada, Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Selayman Çatal bir konuşma yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, dünyanın içinde bulunduğu çıkmazdan, sıkıntılardan kurtaracak olanın Kur'an ahlakı olduğunu belirterek, "Bu güzel yarışmaya şahitlik yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bundan ötürü tüm katılımcıları Allah'ın güzel selamıyla selamlıyorum. Ne mutlu bize bu güzel nesli, Kur'an'ın yolunda olan bu güzel kuşağı burada dinliyor olmamıza. Dünyayı bu dar boğazdan, bu keşmekeşlikten, bu girdaptan, bu çileden çıkaracak olan hiç şüphesiz Kur'an ahlakıdır. İnsanlar Kur'an-ı Kerim'e meyil ettiklerinde insanın içerisinde bir hoşnutluk, bir güzellik çıkıverir. Bu da Kur'an-ın mucizelerinden biridir. Bugün burada güzel kardeşlerimiz Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okuyarak Kur'an-ı bir kez daha sevdirmenin, bir kez daha okumaya bizleri teşvik etmenin gayreti içinde bulundular. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu güzel yoldan hiç ayrılmasınlar ve hep ailelerine, çevrelerine, toplumlarına bu güzelliklerle örnek olsunlar. Son dönemde toplumların içinde bulunduğu bu zilletten çıkaracak olan Kur'an-ı Kerim'i genç nesillere sevdirmenin yolu da bu olacaktır. Bu anlamda bu genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. Onları yalnız bırakmayan, onların yetişmesinde emeği geçen ailelerine, kardeşlerine, onları en güzel yetiştiren öğretmenlerine, okul yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah bizleri bu yoldan uzak tutmasın. Bizi sürekli Kur'an yolunda, Kur'an ahlakıyla işleyenlerden eylesin" şeklinde konuştu.

Anadolu İmam Hatip Liseleri arası "Genç Sada Erkekler Arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Edremit İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Sefa Ersöz Akıncı birinci, Özalp İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Faruk Aykut ikinci, Hüseyin Çelik İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Seyfullah Muaz Sıgırta ise üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement