Van'da Mayıs Ayında Karla Mücadele - Son Dakika
Yerel

Van'da Mayıs Ayında Karla Mücadele

Van\'da Mayıs Ayında Karla Mücadele

Van’da mayıs ayının ilk haftasında Karayolları 11.Bölge Müdürlüğü ekipleri, çığ tehlikesi altında Bahçesaray karayolunda yol temizleme çalışmalarına devam ediyor.

07.05.2016 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da mayıs ayının ilk haftasında Karayolları 11.Bölge Müdürlüğü ekipleri, çığ tehlikesi altında Bahçesaray karayolunda yol temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye'nin doğu ve batı kesimleri arasındaki iklim farklılıkları, özellikle bahar aylarında ilginç görüntülere sahne oluyor. Havaların hızla ısınmasıyla batı ve güney bölgelerine vatandaşlar denize girerken, Van-Bahçesaray karayolunda metrelerce kar kütleleri var. Şehir merkezinde 1 haftadan buyana belli aralıklarla yağan yağmur yağarken Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan 2985 rakımlı Karapet Geçidi'nde ise kar yağdı. Kar yağışı ile birlikte Karapet Geçidi'nde araçların sıkıtı çekmemesi için Karayolları 11.Bölge Müdürlüğü 111. Şube Şefliği'ne bağlı Görentaş Şantiye Şefliği ekipleri, bölgeye hazır bekletilen iş makinesini sevk etti. Yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu kar temizleme ve yol genişletme çalışmalarını tamamlayan ekipler normale dönerken araç sürücüleri ise rahat bir şekilde yollarına devam ettiler.

Kepçe operatörü Muttalip Alataş, kimi vatandaşların piknik yapıp kimi vatandaşlar ise denize girerken, kendileri burada karla mücadele çalışması yaptıklarını söyledi. Alataş, "Bahçesaray yolunda çalışan ekipler, kefenleri koltuklarının altında. Çünkü buranın her tarafı uçurum" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Mayıs Ayında Karla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement