Van'da Musluklar Çamur Akıyor - Son Dakika
Yerel

Van'da Musluklar Çamur Akıyor

Van\'da Musluklar Çamur Akıyor

Van merkez İpekyolu ilçesinde suların çamurlu akmasından dolayı mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor.

21.06.2014 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van merkez İpekyolu ilçesinde suların çamurlu akmasından dolayı mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor.

İlçenin Hacıbekir Mahallesi sakinleri yaklaşık bir aydır çamurlu su içiyor. Musluklardan su yerine çamurun aktığını iddia eden mahalle sakinleri, yetkilileri duyarlılığa çağırdı. Defalarca Belediye'ye başvurularından sonuç alamadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, sorunun çözümünü istiyor.

Mahalle sakinlerinden Vahap Olaş, "Yaklaşık bir aydır musluklarımızdan çamurlu su akıyor. Akan su çok pis kokuyor. Elimizi yıkadıktan sonra elimize kolonya dökmek zorunda kalıyoruz. Yetkililerden sorunumuza acilen çare bulmalarını istiyoruz. Bu durum devam ederse çocuklarımız hasta olacak. Havaların sıcak olmasından dolayı musluklardan akan çamurda çok kötü kokuyor" dedi.

İçecek su bulmakta zorlandıklarını ifade eden mahalle sakinleri, belediyeye defalarca şikayette bulunduklarını, ancak hiçbir sonuç alamadıklarını ileri sürdüler. Sabırlarının kalmadığını belirten mahalle sakinleri, sorunun biran önce çözülmesini talep ediyor. Yaklaşık bir aydır yıkanacak su bile bulamadıklarını belirten vatandaşlar, temiz su ihtiyaçlarını hazır sularla giderdiklerini anlattılar. Çamurlu su yüzünden evlerindeki çamaşır ve bulaşık makinelerinin bozulduğunu belirten kadınlar ise, "Bu sular sağlığımızı bozdu. Bu su içilir mi? Bugün yarın derken ama sürekli böyle. Hala çeşmelerden çamurlu su akıyor. Ne içebiliyoruz, ne banyo yapabiliyoruz, perişan olduk" dediler.

Belediye yetkilileri ise konuyla ilgili çalışma başlattıklarını, sotunu en kısa sürede çözmeye çalıştıklarını ifade ettiler. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Musluklar Çamur Akıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement