Van'da Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Van'da Nevruz Kutlaması

BDP tarafından düzenlenen Nevruz kutlaması, renkli görüntülere sahne oldu.

22.03.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Nevruz kutlaması düzenlendi.

Nevruz Bayramı dolayısıyla Van Kalesi'nin güneyindeki Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenen kutlamalara Van ve ilçelerden çok sayıda kişi katıldı. Kutlamalara katılan vatandaşlar, polisler tarafından üzerleri tek tek arandıktan sonra alana alındı.

Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, burada yaptığı konuşmada, Kürt halkının alanları doldurarak Nevruz Bayramı'nı kutladığını belirtti.

Tuğluk, başlatılan barış sürecini ve Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında okunan mektubunu önemsediklerini bildirerek, şöyle konuştu:

"Buna karşı hükümetin, devletin nasıl bir tutum alacağını göreceğiz. Barışa ve çözüm sürecine nasıl bir proje sürecek göreceğiz. Büyük bir özveri ve fedakarlıkla BDP, barış için devlete bir yanıt vermiş oluyor. Artık tek taraflı olarak sürecin ilerlemesi mümkün değildir. Barış için çözüm için somut adımlar atılmalıdır. Bundan sonra top hükümttedir. Seçimlerden sonra barış ve çözüm için somut adımlar atılmazsa bilsinler ki Kürtler demokratik özerklik kurmak isteyecektir. Türkiye'de olup bitenleri izliyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir kaos yaşıyor. Bir yandan paralel, bir taraftan da darbecilerle boğuşuyor. Bize de 'sizde tarafınızı belirleyin' diyorlar. Biz de diyoruz ki bizim tarafımız demokrasi, özgürlük ve haklarımızdır. Siz bunları benimsiyorsanız,siz bizim tarafımıza gelin diyoruz. Türkiye'de CHP, MHP ve cemaat ittifakı var. Bu son derece tehlikeli bir ittifaktır. Biz onlara buradan diyoruz, AKP'ye karşı nasıl direndiysek sizlere karşı da direneceğiz."

Tuğluk, 30 Mart seçimlerinin çok önemli olduğunu ve seçimlerden zaferle çıkmaları gerektiğini vurgulayarak, 30 Mart seçimlerinin demokratik özgürlük için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Konuşmaların ardından yaklaşık 1 ton ağaç kullanılarak Nevruz ateşinin yakıldığı kutlamalara katılan vatandaşlar, bir taraftan piknik yaparken, bir taraftan da yöresel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylar çekti. - Van

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement