Van'da Park Halindeki Araç Kundaklandı - Son Dakika
Güncel

Van'da Park Halindeki Araç Kundaklandı

Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde park halindeki kamyonet kundaklandı.

23.08.2016 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde park halindeki kamyonet kundaklandı.

Alınan bilgiye göre, Hafıziye Mahallesinde ikamet eden Mehmet Ağaç'a ait kamyonet, evinin önünde park halindeyken kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce ateşe verildi. Ağaç, kundaklanan aracı ailesi ve komşularının yardımıyla söndürdü.

Ağaç, yaptığı açıklamada, gece yakılan kamyonetinin, astığı Türk bayrağı ve asker olan oğlu için yazdırdığı "O şimdi asker" yazısı nedeniyle ateşe verildiğini söyledi.

Aracını terör örgütü PKK mensuplarının yaktığını düşündüğünü anlatan Ağaç, şöyle dedi:

"Asgari ücretle emekli olan biriyim. Oğluma ait bu arabayla düğünlere giderek yemek yapıyorum. Yemek malzemelerini bununla taşıyordum. Amcamın düğününde arabama bayrak astığım günden beri huzur görmedim. O gece evime taş attılar. Çıktık ama kaçtılar. Dün gece araba sokaktaydı. Arabayı yaktılar. Komşularım benimle birlikte yardım edip arabamı söndürdü. Komşularım ve çocuklarıma bir şey olmadı şükür. Vatan sağ olsun diyorum. Allah onları da kahrı perişan etsin."

"10 arabam olsa ve yakılsa yine bayrak asacağım"

Olay yerine gelen polis ekiplerinin gerekli incelemeyi yaptığın ifade eden Ağaç, şunları söyledi:

"10 arabam olsa ve yakılsa yine bayrak asacağım. Ellerinden geleni de ardına bırakmasınlar. Onları Allah'a havale ediyorum. Kim yakmışsa Allah onların da evini yaksın. Cenab-ı Allah devletimize zeval vermesin. Bugün benim arabamı yaktılar, yarın belki canımı yakacaklar. Fakat bilsinler ki biz her zaman devletimizle beraberiz. Devlet neredeyse ben de oradayım. Bir oğlum bir ay önce vatani görevini yapıp geldi. Diğeri ise gitti. 2 oğlum daha var ve onları da vatani görevlerini yapmaya göndereceğim. Oğullarımla vatan olduğu sürece biz de var olacağız. Benim duygulandığım durum, asker olan oğlumun aracının bu duruma gelmesi."

Ağaç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz gecesi düzenlediği darbe girişiminin ardından ailece demokrasi nöbetine katıldıklarını sözlerine ekledi.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde 23 yıl önce Sündüs Yaylası'nda terör örgütü PKK'nın yaptığı katliamda yakınlarını kaybettiğini belirten Ağaç, "14'ü çocuk 24 kişinin hayatını kaybettiği katliamda ağabeyimin eşi Naşide ile çocukları Sevim ve 9 aylık bebek Zehra Ağaç'ı kaybettik." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da Park Halindeki Araç Kundaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement