Van'da Pet-bt Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Van'da Pet-bt Sempozyumu

Van\'da Pet-bt Sempozyumu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Nükleer Tıp Ünitesi’nin kuruluşunun birinci yılı nedeniyle PET-BT Sempozyumu düzenlendi.

10.05.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Nükleer Tıp Ünitesi'nin kuruluşunun birinci yılı nedeniyle PET-BT Sempozyumu düzenlendi.

Elit World Hotel'de düzenlenen sempozyuma, ABD'de Ağustos 1976 tarihinde F-18 FDG kullanarak ilk insan PET görüntülemesi yapan Prof. Dr. Abass Alavi'nin yanı sıra İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nden Prof. Dr. Teyfik Çermih ve Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fani Bozkurt da katıldı. PET-BT sistemi hakkında gün boyu devam edecek olan sempozyumla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Teyfik Çermih, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde bir yıl önce kurulmuş olan PET-BT sisteminin özellikle kanser başta olmak üzere tüm hastalıklarda ne amaçla kullanılacağını hekimlerle paylaşmak ve onlara güncel bilgiler aktarmak amacıyla böyle bir sempozyum düzenlendiğini söyledi. Çermih, "Ben meme kanserini anlattım, arkadaşlarımız gün boyu kanser hastalıklarıyla ilgili bilgiler paylaşacaklar. Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde tek olan bu cihazımız özellikle kanser hastalarının tedavisinde kullanılıyor. Kanser hastalığı Van gibi bir yerde maalesef az diyemeyiz. Bu cihazların bütün hastanelerde olması gerekir" dedi.

Doç. Dr. Fani Bozkurt ise, sempozyuma davet edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Nükleer tıpın geldiği son noktada PET-BT cihazları gerçektende hem klinik anlamda hem de araştırma ve bilimsel anlamda çok katkıları var. Özellikle onkoloji hasta yönetiminde çok önemli. Bugünde bu sempozyumda meme kanserinde ve daha birçok kanser türü hastalıklarında, ayrıca onkoloji dışı enfeksiyon hastalıklarında PET-BT kullanım alanlarını birlikte tartışacağız. Van'da hakikaten ileri derecede teknoloji donanımlı bir hastane olması beni mutlu etti" diye konuştu.

Sempozyumun gün boyu devam edeceği belirtildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Pet-bt Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement