Van'da Polis Merkezine Bombalı Saldırı: 3 Şehit, 73 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Van'da Polis Merkezine Bombalı Saldırı: 3 Şehit, 73 Yaralı

Van'ın İpekyolu ilçesinde teröristlerin polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda 2 sivil ve bir polis şehit oldu, 73 kişi yaralandı.

18.08.2016 03:21  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde teröristlerin gece yarısı polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda 2 sivil vatandaş ve bir polis şehit oldu. 20'si polis 73 kişi yaralandı. Patlayıcı yüklü aracı polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binanın önüne getirdiği tespit edilen terörist M.O., yaralı olarak yakalandı.

Van'ın İpekyolu ilçesindeki 2 Nisan Polis merkezi ve polisevine PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla gece yarısı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 sivil vatandaş ve bir polis şehit oldu. 20'si polis 73 kişi yaralandı.


UZAKTAN KUMANDA İLE İNFİLAK ETTİRDİ

Bombalı saldırı, saat 23.00 sıralarında İskele Caddesi üzerinde bulunan ve Emniyet Müdürü Suat Ekici'nin makam olarak da kullandığı polisevi ve 2 Nisan Polis Merkezi'ne yönelik gerçekleştirildi. PKK'lı bir terörist, bomba yüklü aracı, polis merkezi ve polisevinin yakınına park edip olay yerinden uzaklaştıktan sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.


PATLAMA SONRASI SİLAH SESLERİ DUYULDU

Bu arada patlamadan hemen sonra, bölgeden silah sesleri duyuldu. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.


TERÖRİST YARALI YAKALANDI

Zırhlı araç ve çok sayıda polis ekibince kent genelinde başlatılan hava destekli operasyonda, patlayıcı yüklü aracı söz konusu binanın önüne getirdiği belirlenen terör örgütü mensubu M.O., yaralı olarak yakalandı.


VALİ'DEN SALDIRI AÇIKLAMASI: 3 ŞEHİT, 73 YARALIMIZ VAR

Van Valisi İbrahim Taşyapan, İpekyolu ilçesinde polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya terör örgütü PKK mensuplarınca patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin, "Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20'si polis olmak üzere 73 yaralımız var." dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz ile terör saldırısının yaşandığı İskele Caddesi'ndeki polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nde incelemelerde bulunan Taşyapan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici'den bilgi aldı.


Taşyapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, terörün her zaman zarar verme kapasitesini kullanabildiğini ancak milletin ve güvenlik güçlerinin karşısında yok olmaya mahkum olduğunu söyledi.


"PARK ETTİKTEN 9 SANİYE SONRA PATLADI"

Polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya bomba yüklü araçla saldırı yapıldığını hatırlatan Taşyapan, "Saat 23.10 sıralarında patlayıcı yüklü minibüs, polisevi ve aynı zamanda İki Nisan Polis Karakolu olarak hizmet veren binanın yakınında park edilmesinden 9 saniye sonra bir patlama meydana geldi. Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20'si polis olmak üzere 73 yaralımız var." dedi.


"SOKAĞIN TRAFİĞE KAPALI OLMASI DAHA BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEMİŞ"

Taşyapan, saldırıyı gerçekleştiren teröristin yaralı ele geçirildiğini anımsattı. Saldırının çok yüklü miktarda patlayıcıyla yapıldığını tahmin ettiklerini anlatan Taşyapan, şöyle konuştu:

"Çevrede bulunan çok sayıda binada zarar var. Etrafta aldığımız tedbirler, karakolumuzun bulunduğu sokağın trafiğe kapatılarak tedbir alınması daha büyük bir faciayı önlemiş. Bunun failleri bellidir, bölücü terör örgütü bu kalleşliği yapmaktadır. İlimizde bu yönde çok ihbarlar alıyoruz, bunların birçoğunu önlüyoruz. Bu akşamki hadiseyi aldığımız tedbirlerle daha az kapasiteye indirgedik. Polislerimize, polis teşkilatımıza yönelik bir saldırıdır. Saldırıyla ilgili operasyonlarımız devam ediyor. Van'ımıza ve milletimize geçmiş olsun. Son günlerde Van'ımızda sergilenen birlik ve beraberlik ortamından rahatsız olan, 'devlete millete güven'i haykıranlardan rahatsız olanların bir faaliyetidir ama başarıya ulaşamayacaklardır."


İNFİLAK EDEN ARAÇTA 1 TON BOMBA

Bu arada, bombalı aracın yaklaşık 1 ton patlayıcı yüklü olduğu ifade edilirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

TERÖRİSTİN BİNAYA YAKLAŞMASINI BARİKATLAR ENGELLEMİŞ

Saldırının ardından İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde yürütülen hava destekli operasyon devam ediyor.

Bu arada, İl Emniyet Müdürü Ekici'nin bir süre önce verdiği talimat üzerine polisevi ve polis merkezinin bulunduğu bölgeye kurulan barikatlar nedeniyle teröristin patlayıcı yüklü araçla binaya yaklaşamadığı, bu nedenle yaklaşık 40 metre uzaklıkta aracı infilak ettirdiği belirlendi.

HAKKARİ'DE DE TERÖR SALDIRISI: 2 POLİS YARALI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde de emniyet müdürlüğü binasına teröristlerce saldırı düzenlendi, 2 polis yaralandı.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezindeki Emniyet Müdürlüğü binasına terör örgütü PKK mensuplarınca sabaha karşı uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, Şemdinli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Van\'da Polis Merkezine Bombalı Saldırı: 3 Şehit, 73 Yaralı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da Polis Merkezine Bombalı Saldırı: 3 Şehit, 73 Yaralı - Son Dakika

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.


Advertisement