Van'da Spor Faaliyetleri Yoğunluğu - Son Dakika
Yerel

Van'da Spor Faaliyetleri Yoğunluğu

Van\'da Spor Faaliyetleri Yoğunluğu

VAN (İHA) – Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, her alanda gençleri sporla yaşama hazırlamak adına birçok faaliyet yaptıklarını ifade etti.

04.01.2015 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN (İHA) – Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, her alanda gençleri sporla yaşama hazırlamak adına birçok faaliyet yaptıklarını ifade etti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Nevzat İnanç, sporun hem bedensel hem de zihinsel sağlık açısından insan hayatının olmazsa olmazı olduğunu ve her yaşta spor yapılması gerektiğini ifade etti. İnanç, "Bu hafta da birçok alanda gençlerimizle birlikte spor faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz. Şu anda yer aldığımız Tekvando Van İl Birinciliği minikler ve yıldızlar kategorisi müsabakasındayız. Bu müsabakaya İpekyolu, Tuşba, Edremit ve Erciş ilçelerimizden toplam 200 sporcu katıldı. Burada birinci olan sporcularımız Türkiye şampiyonasına, oradan da derece alanlar milli takıma girmeye hak kazanacaklardır. Bunun yanında Bostaniçi Spor Salonu'nda hentbol müsabakaları, Merkez İmam Hatip Lisesi'nde satranç il birinciliği, Ferdi Sporlar Merkezi'nde boks il birinciliği, Sanayi ve Süphan sahalarında futbol, İskele Yatılı Bölge Okulu'nda bedensel engelliler basketbol müsabakaları gibi faaliyetler, bu hafta yaptığımız spor etkinliklerimizden bazılarıdır. Bizim amacımız gençlerimizi ve çocuklarımızı spor faaliyetlerinde yer almalarını ve bu sayede de kötü alışkanlıklardan alıkoymak, sağlıklı birer vatandaş olmalarını sağlamaktır. Ayrıca spor insanları birbirleriyle kaynaşmalarını, iletişim kurmaları sağlayan yegane çaredir. Bundan dolayı aileler öğretmenlerle diyalog halinde olup çocuklarının hangi yeteneğe sahip olduklarını tespit edip küçük yaşta yeteneklerine uygun meslek veya spor dallarına yönlenmelerini sağlamaları gerekir. Başarılı olmaları yeteneğine uygun meslek veya spora yönelmeyle olur, o da küçük yaşta tespiti mümkündür. Bugün bu turnuvamıza katılarak hem bizi hem çocuklarımızı yalnız bırakmayan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'ye, Adalet ev Kalkınma Partisi Van eski Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'na, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer'e, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani Beye, okul müdürlerimize, öğretmenlere, veliler ve gençlerimize teşekkür ederim" dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de, katılan tüm sporcuları tebrik ederek, "Tuşba Belediyesi olarak gençlerimizin spor alanında ve diğer alanda yaptıkları faaliyetlere elimizden geldikçe destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Gençler bizim için önemlidir. Bu doğrultuda belediye olarak gençlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ise, "Biz de İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 15 okulumuzda tekvando çalışmaları başlattık. Bu çalışmalar sonucunda Van'daki sporcuların nitelik ve yücelik kalitesinde ciddi bir artış olmasını sağlanmaktadır. Bu durum aynı zamanda kurumlar arasındaki işbirliğinde de büyük bir önem arz etmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortak çalışması sonucu 15 okulumuzda yapılan spor çalışmaları meyvelerini veremeye başladı. Buradaki amacımız, daha ilkokul sıralarında çocuklarımızı spora kanalize etmek ve geleceğin sporcularını daha küçük yaşlarda belirlemektir. Bunun en belirgin örneği, gururumuz olan Nur Tatar da bu sıralarda yetişmiş olimpiyat şampiyonumuzdur. Ayrıca İpekyolu Şişli Öğretmenevi'nde yeni bir spor salonu kurmak aşamasındayız. Bu spor salonumuzda eğitim personellerimizin çocuklarının faydalanmaları sağlanacaktır. Böylece öğretmenlerimiz hem spor yapma imkanı bulacaklar hem de eğitim camiasının birbirleriyle tanışma ve kaynaşma, aynı zamanda sporla streslerini atmış olacaklar" ifadelerini kullandı.

Daha sonra müsabakada dereceye girenlere madalyaları verildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Spor Faaliyetleri Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement