Van'da Tüketiciler Bilinçleniyor - Son Dakika
Yerel

Van'da Tüketiciler Bilinçleniyor

Van\'da Tüketiciler Bilinçleniyor

Van Tüketici Hakları Merkezi Derneği Başkanı Avukat Hesin Dursun, nisan ayında derneğin kuruluşunu deklere ettiklerini ve bugüne kadar yoğun başvuru yapıldığını söyledi.

16.09.2014 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Tüketici Hakları Merkezi Derneği Başkanı Avukat Hesin Dursun, nisan ayında derneğin kuruluşunu deklere ettiklerini ve bugüne kadar yoğun başvuru yapıldığını söyledi.

Kentte yaşanan mağduriyeti gidermek amacıyla 6 ay önce kuruluşunu deklere eden Van Tüketici Hakları Merkezi Derneği, kısa sürede önemli çalışmalara imza attı. Kuruluşuyla birlikte başta Van merkez olmak üzere çevre ilçe ve illerde başvuru alan dernek, yapılan başvuruların büyük bölümünü ise çözerek yaşanan mağduriyeti giderdi. Aldığı buzdolabı, kredi kartı ve bankalardan şikayetçi olan esnaflara kadar her kesimden başvurunun yapıldığı dernekte, yapılan başvurularda titizlikle incelenerek, sorunların giderilmesinden aktif rol oynanıyor. Önümüzdeki dönemde yapacağı kongre ile daha aktif bir çalışma yürüteceklerini belirten Dernek Başkanı Avukat Hesin Dursun, kentte yaşayan vatandaşların tüketici sıkıntılarından dolayı başvuracakları mekanizmaları bilmediklerinden ciddi sorunlar yaşadıklarını vurguladı. Dursun, "Biz dernek olarak sadece yaşanan sorunların çözümü ile uğraşmıyoruz. Gelen tüketicinin temel hak ve taleplerinin ne olduğunu da ayrıntılı olarak anlatıyoruz. Böyle olunca yurttaş hem bilinçleniyor, hem de çevresine bu bilgileri aktarıyor. Önümüzdeki dönemde ise yapacağımız kongreden sonra özellikle mahalle ve okullarda bu tüketici hakları üzerinde seminer ve toplantılar düzenleyeceğiz. Bu çalışmayla örgütlü ve bilinçli bir tüketici oluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"HER ALANDA BAŞVURU ALIYORUZ"

Yapılan başvurular hakkında da bilgi veren Dursun, "Aslında bu derneği kurduğumuz zaman büyük bir ihtiyaç olduğunu biliyorduk. Fakat bu kadar yoğun başvuru ve ilginin olacağını düşünmüyorduk. Ancak kuruluşumuzla birlikte yoğun bir talep aldık. Özelikle aldığı ayıplı buzdolabından elbiseye, hatta ev ve arabaya kadar tüketicilerin mağduriyetleri ile ilgili her alanda başvuru aldık. Yapılan bu başvurularla ilgili olarak bir kısmını muhataplarla uzlaşarak mağduriyeti giderirken, bir kısım başvuruları da yasal yollara başvurarak sorunları çözdük. Ancak bu süreçte gördüğümüz ve haklarını bilmeyen yurttaşların büyük mağduriyet yaşadıklarıdır" dedi.

Amaçlarının tüketicinin algısını değiştirmek olduğunu da belirten Dursun, "Yürüteceğimiz uzun soluklu mücadele ile tüketicilerin bir mal ve hizmetten faydalanma bakış açısını değiştirmek ve dönüştürmek öncelikli hedeflerimizdendir. Toplum algısında, 'mahkeme kapılarında, hakem heyetlerinde ne uğraşacağım' ya da 'tacirlerle ne muhatap olacağım' şeklinde sorumluluktan kaçan ve haklarını aramayan bir tüketici kitlesi söz konusudur. İşte tam bu noktada biz etkin ve bilinçli tüketici toplumu oluşturmayı hedeflemekteyiz. Bu önümüze koyduğumuz en önemli çalışmalardan biri olacaktır" ifadelerini kullandı.

Tüketicilere çağrıda da bulunan Dursun, yaşadıkları mağduriyetlerle ilgili olarak kendilerine 0432 214 72 92 nolu telefonda ulaşmalarını istedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Tüketiciler Bilinçleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement