Van'da, Türkiye-İran Sınır Güvenliği Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Van'da, Türkiye-İran Sınır Güvenliği Toplantısı

Van\'da, Türkiye-İran Sınır Güvenliği Toplantısı

İran'ın Salmas kenti 1'inci Derece Hudut Komiseri Albay Şehruz Rehmani ve beraberindeki 10 kişilik askeri heyet, sınır güvenliği konusunda yapılacak toplantıya katılmak üzere Van'a geldi.

11.02.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'ın Salmas kenti 1'inci Derece Hudut Komiseri Albay Şehruz Rehmani ve beraberindeki 10 kişilik askeri heyet, sınır güvenliği konusunda yapılacak toplantıya katılmak üzere Van'a geldi.

İran heyeti öğle saatlerinde Salmas kentinden, karayoluyla Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Esendere Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaparak Van'a geldi. Van Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından karşılanan heyet, polisevinde verilen yemeğin ardından Valilik binasına geçti. Toplantı öncesi Van Valisi Aydın Nezih Doğan ile Salmas 1'inci Derece Hudut Komiseri Albay Şehruz Rehmani açıkmalarda bulundu.

Vali Doğan, bugünkü toplantıda hudut olaylarının nasıl kontrol altına alınabileceği hususlarının görüşeleceğini belirterek, "Görüşmelerden sonra bir mutabakat metni hazırlayıp imzalayacağız. İran ile Türkiye arasındaki ilişkiler dostluğa kardeşliğe dayanan barış ve esenlik içerisindeki ilişkidir. Aramızdaki sınır anlaşması Kasr-ı Şirin yüzyıllardır halen mahafaza edilen bir antlaşmadır. Dolayısıyla bugünkü yapacağımız görüşmelerde dostluk kardeşlik olacak görüşmelerdir" diye konuştu.

Salmas 1'inci Derece Hudut Komiseri Albay Şehruz Rehmani ise Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Umuyoruz ki toplantıda iyi kararlar almış oluruz. Bizim Türkiye ile ilişkilerimiz son derece iyi ve umut verici, sınırlarımızda da hiçbir sorun yok. Bu gibi toplantılarımızda güvenliğin daha sağlam olması için bir vesiledir. Ama çok şükür sınırlarımızda şu an bir sorun yok" diye konuştu.

Türkiye heyetine Van Valisi Aydın Nezih Doğan, İran heyetine de İran İslam Cumhuriyeti Salmas Hudut Komiseri Albay Şehruz Rehmani başkanlık yapacak. Yapılan konuşmaların ardından yapılan toplantı basına kapalı olarak devam etti. İran heyetinin yarın dönmesi bekleniyor.

Toplantıda güvenlik önlemleri, üçüncü ülke vatandaşlarının geçişlerinin önlenmesi, ortak sınırda kalıcı bir emniyetin sağlanması, alınabilecek önlemlerin görüşülmesi, Güzereş-Gelincik Hudut Kapısı'nın açılmasının konularının görüşüleceği belirtildi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da, Türkiye-İran Sınır Güvenliği Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement