HDP ve İHD Van'daki Çatışmanın Ardından Evleri İnceledi - Son Dakika
Yerel

HDP ve İHD Van'daki Çatışmanın Ardından Evleri İnceledi

HDP Van milletvekilleri, İHD ve Mezopotamya Hukukçular Derneği üyeleri, Hacıbekir Mahallesinde meydana gelen çatışmalarda hasar gören evlerde incelemelerde bulundu.

27.08.2015 15:00  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van milletvekilleri ile İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Mezopotamya Hukukçular Derneği üyeleri, Hacıbekir Mahallesi'nde meydana gelen çatışmalarda hasar gören evlerde incelemelerde bulundu.

Edinilen bilgilere göre, dün gece Hacıbekir ve Fırat mahallelerinde güvenlik güçleri ile bir grup arasında çatışma çıktı. Yaşanan çatışmalardan sonra sabahın erken saatlerinde bölgeye giden HDP milletvekilleri, İHD ve Mezopotamya Hukukçular Derneği üyeleriyle burada incelemelerde bulunarak mahalle sakinleriyle bir süre sohbet etti. Grup, çatışmada hasar gören evleri tek tek dolaşarak 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.

İHD ve Mezopotamya Hukukçular Derneği üyeleri de mağdur olan vatandaşlardan olay ile ilgili bilgiler alarak rapor hazırlayacaklarını ve bu raporu kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. Yaşananları kınadıklarını ifade eden HDP Van Milletvekili Adem Geveri, olaya tepki gösterdi.

Yapılan açıklamanın ardından grup çevrede bulunan esnafları da ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. İncelemelere HDP Van Milletvekili Tuba Hezer, HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin ve partili üyeler de katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel HDP ve İHD Van'daki Çatışmanın Ardından Evleri İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement