Van'daki İzinsiz Yürüyüş - Son Dakika
Güncel

Van'daki İzinsiz Yürüyüş

Van'da çalıştırılma süresi sona eren ve tekrar işe alınma talebiyle Ankara'ya yürümek isteyen grup Elazığ'a geldi.

13.09.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da çalıştırılma süresi sona eren ve tekrar işe alınma talebiyle Ankara'ya yürümek isteyen grup Elazığ'a ulaştı.

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bünyesinde çeşitli kurumlarda işe alınan 7 bin 286 işçinin görevine 4 ay önce son verilmesinin ardından tekrar işe alınmaları talebiyle Ankara yürüyen yaklaşık 120 kişi Elazığ'a geldi.

Elazığ kent girişinde polisin izinsiz yürüyüş yaptıkları gerekçesiyle şehir merkezine girmelerine izin vermemesi üzerine grup, Güney çevre yolundan Malatya'ya doğru yürüyüşe geçti.

Güney çevre yolunda yaklaşık 5 kilometre kadar yürüyen gruba daha sonra Elazığ'daki bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından Malatya'ya kadar götürülmeleri için araç tahsis edildi.

Elazığ-Malatya karayolunun 30. kilometresinde bulunan bir dinlenme tesisinde yemek molası veren grup daha sonra araçlarla Ankara'ya doğru yollarına devam etti.

Mola yerinde grup adına basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ethem Altın, Van'dan Ankara'ya yürüme amaçlarının tekrar işe alınmak olduğunu belirterek, sonuç alana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Van'dan çarşamba günü yola çıktıklarını, buraya kadar yolun 382 kilometresini yaya olarak ve geri kalanında bazı sivil toplum kuruluşlarının kendilerine destek olmak amacıyla tahsis ettikleri araçlarla geldiklerini ifade eden Altın, 4 gün sonra Elazığ'a ulaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Böyle il il sesimizi kamuoyuna duyurarak, bu insanların ne kadar mağdur olduğunu ve iradeli olduğunu göstere göstere inşallah Ankara'ya varacağız. Ankara'ya gittiğimizde özellikle Çalışmaya ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının önünü gideceğiz ve muhataplarla konuşacağız. Olumlu bir sonuç alamazsak Güvenpark'ta Sayın Başbakanımızla görüşme talebinde bulunacağız. O da mümkün olmadığı taktirde TBMM'nin önüne gidip orada oturma eylemimizi başlatacağız. Muhakkak birileri orada derdimizi anlar bize yardımcı olur. Eğer o da olmazsa arkadaşlarla aldığımız karar şudur; Bir dış ülkeye iltica hakkımızı isteyeceğiz." - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'daki İzinsiz Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement