Van'daki Kırgız Türkleri, Taziyeleri Kabul Ediyor - Son Dakika
Güncel

Van'daki Kırgız Türkleri, Taziyeleri Kabul Ediyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Van'daki Kırgız Türkleri taziyeleri kabul ediyor Taziye yerinden detaylar Kuran-ı Kerim tilaveti Mahalle muhtarı Eyüphan Koşar'ın açıklamaları Yemek yenmesi Kırgız Türkü Osman Koçak'ın açıklamaları Van'daki Kırgız Türkleri taziyeleri kabul ediyor Erciş ilçesinde teröristlerin karakola bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen geçici köy korucusu Kırgız Türkü Turanbeg Gürocak'ın ailesi ve mahalle sakinleri, kendi gelenekleriyle taziyeleri kabul ediyor Muhtar Koşar: "Biz bu oyunu millet olarak bozmak zorundayız. Birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Lazın, Çerkezin, Türkün, Kürtün, herkesin birlik içerisinde vatana sahip çıkması lazım" Van'ın Erciş ilçesinde teröristlerce Pay Jandarma Karakol Komutanlığına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan geçici köy korucusu Kırgız Türk'ü Turanbeg Gürocak'ın ailesi ve mahalle sakinleri, bayraklarla donatılan evlerinde taziyeleri kabul ediyor.

12.07.2016 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Van'daki Kırgız Türkleri taziyeleri kabul ediyor

Taziye yerinden detaylar

Kuran-ı Kerim tilaveti

Mahalle muhtarı Eyüphan Koşar'ın açıklamaları

Yemek yenmesi

Kırgız Türkü Osman Koçak'ın açıklamaları Van'daki Kırgız Türkleri taziyeleri kabul ediyor

Erciş ilçesinde teröristlerin karakola bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen geçici köy korucusu Kırgız Türkü Turanbeg Gürocak'ın ailesi ve mahalle sakinleri, kendi gelenekleriyle taziyeleri kabul ediyor

Muhtar Koşar:

"Biz bu oyunu millet olarak bozmak zorundayız. Birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Lazın, Çerkezin, Türkün, Kürtün, herkesin birlik içerisinde vatana sahip çıkması lazım"

Van'ın Erciş ilçesinde teröristlerce Pay Jandarma Karakol Komutanlığına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan geçici köy korucusu Kırgız Türk'ü Turanbeg Gürocak'ın ailesi ve mahalle sakinleri, bayraklarla donatılan evlerinde taziyeleri kabul ediyor.

Erciş'teki Ulupamir mahallesine 1982'de Afganistan'dan dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından Türkiye'ye getirilerek yerleştirilen Kırgız Türkleri, bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle hem ülkenin hem de mahallelerinin güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

Yıllardır bölgede terörle mücadelede önemli görev üstlenen Kırgız Türkleri, iki gün önce teröre şehit verdikleri Gürocak'ın acısını yaşıyor.

Saldırıda şehit düşen Gürocak'ın yasını tutan mahalle sakinleri, ilçe merkezi ve çevredeki mahallelerden gelen vatandaşları kendi gelenek ve göreneklerine göre karşılayarak ikramlarda bulunuyor.

Mahalle muhtarı Eyüphan Koşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taziyelerinin devam ettiğini hatırlatarak, yaralı olan 5 korucudan 3'nün taburcu olduğunu, diğer ikisinin ise durumlarının iyi olduğunu aktardı.

"Biz her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz." diyen Koşar, şöyle konuştu:

"Her zaman için vatan sağ olsun diyoruz. Bizim burada çevredekilerle, yöre insanıyla hiçbir sıkıntımız yok. Bizim kültürümüz, yaşantımız, gayemiz, maksadımız belli. Burada tanınmış, bilinmiş, yıllardır herkes tarafından sevilmiş ve takdirini kazanmış bir mahalleyiz, yurttaşız. Birini diğerine düşürmeye yönelik yazılmış yazılarla kışkırtmaya çalışıyorlar. Bunlar asılsız haberlerdir. Biz çevre insanı tarafından sevilen, güvenilen, ticari ilişkiler kuran insanlarız."

"Birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorundayız"

Her zaman vatanın ve milletin yanında olduklarını ve buna devam edeceklerini vurgulayan Koşar, "Bu acıların son bulmasını istiyoruz. Yöre insanı yılarca burada acı çekmiş. Biz de aynı acıları yaşıyoruz. Millet olarak, bütün yurttaşlar olarak devletimizin yanında olmalı, bu oyunlara gelmemeliyiz. Bu başkalarının oyunu. Biz bu oyunu millet olarak bozmak zorundayız. Birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Lazın, Çerkezin, Türkün, Kürtün, herkesin birlik içerisinde vatana sahip çıkması lazım. Vatanımızı sahip çıkalım." diye konuştu.

Saldırıdan sağ kurtulan geçici köy korucusu Kırgız Türkü Osman Koçak ise saldırı sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Biz dışarıdaydık. Ama arkadaşların yarısı içerideydi. Bir anda büyük bir patlama sesi duydum. Sonra her tarafı toz ve duman kapladı. İçerde kalan arkadaşların seslerini duydum, yaralanmışlardı. Yaralıları dışarı çıkardık ve ambulans gelene kadar tamponla müdahalede bulunduk." ifadelerini kullandı.

Afganistan'ın Pamir Yaylasında yaşadıkları dönemde, Sovyetler Birliği'nin ülkeyi işgal etmesi üzerine Pakistan'a göç etmek zorunda kalan Kırgız Türkleri, buradan da 1982 yılında Türkiye'ye getirilmişti. Kırgızların bir kısmı, 1983 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Van'ın Erciş ilçesindeki Altıntepe mahallesinde yaptırılan konutlara yerleştirilmişti. Mahallenin adı Kırgız Türklerinin isteği doğrultusunda Ulupamir olarak değiştirilmişti.

Van\'daki Kırgız Türkleri, Taziyeleri Kabul Ediyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'daki Kırgız Türkleri, Taziyeleri Kabul Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement