Van'daki Madde Bağımlıları İçin Gezi - Son Dakika
Yerel

Van'daki Madde Bağımlıları İçin Gezi

Van\'daki Madde Bağımlıları İçin Gezi

Van Halk Sağlığı Müdürlüğünce organize edilen ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen “Hayatlar Solmasın” projesi kapsamında madde bağımlıları için gezi düzenlendi.

21.10.2016 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Halk Sağlığı Müdürlüğünce organize edilen ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen "Hayatlar Solmasın" projesi kapsamında madde bağımlıları için gezi düzenlendi.

Tuşba Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) ve Kapital Turizm Rehberinin katılımlarıyla koordine edilen gezi kapsamında Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan Akdamar Adası ile Bahçesaray ilçesini gezen madde bağımlıları ve yakınları, güzel vakit geçirdiklerini belirttiler.

Açıklamalarda bulunan Sosyolog Osman Turğut, gezideki amaçlarının hastaların moral ve motivasyonlarının iyi düzeyde tutulması, toplumsal ve kültürel bağlarının güçlendirilmesi olduğunu belirterek, "Madde bağımlılığı hayat boyu devam eden biyolojik, psikolojik ve sosyal bir hastalıktır. Her hasta gibi bu hastaların da tedavi hakkı vardır. Bu doğrultuda merkezimizin amacı, madde bağımlısı hastaları tedaviye yönlendirmek, tedavi süreci ve sonrasında takip etmek ve aynı zamanda hastaların toplumsal bağlarını güçlendirmektir" dedi.

Madde Bağımlılığı Danışma Merkezinde bireysel görüşme, rehberlik ve danışmanlık, grup çalışmaları, kültürel ve sportif faaliyetler, aile eğitimi, meslek edindirme kursları gibi faaliyetler yürüttüklerini anlatan Turğut, "Madde bağımlısı vatandaşlarımıza özellikle şu mesajı vermek istiyoruz. Artık yalnız olmadıklarının farkında olmaları gerekir. Onun için de diyoruz ki artık yalnız değilsiniz. Madde kullanan ve kullanma riski taşıyan bireyler ile bu bireylerin aileleri 'Hayatlar Solmasın Danışma' projemizle ve merkezimizdeki uzman ekibimizin her zaman kendilerine destek vermeye hazır olduğunun bilincinde olmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Geziye katılan madde bağımlıları ve aileleri güzel vakit geçirdiklerini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür ettiler. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'daki Madde Bağımlıları İçin Gezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement