Van'daki Sözde "Öz Yönetim" Soruşturması - Son Dakika
Güncel

Van'daki Sözde "Öz Yönetim" Soruşturması

Van'ın Erciş ilçesinde,dün sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 7 kişi gözaltına alınmıştı Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, bir süre önce düzenlenen basın toplantısında sözde "öz yönetim" ilan edilmesi üzerine yürütülen soruşturma kapsamında Van ve Erciş'te eş zamanlı operasyon düzenledi.

15.01.2016 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş ilçesinde,dün sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 7 kişi gözaltına alınmıştı

Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, bir süre önce düzenlenen basın toplantısında sözde "öz yönetim" ilan edilmesi üzerine yürütülen soruşturma kapsamında Van ve Erciş'te eş zamanlı operasyon düzenledi.

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda, aralarında eski DBP İl Eş Başkanı Münir Aras, DBP. PM üyesiŞehmus Bülbül ve parti meclis üyelerinin de bulunduğu 7 kişi, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya çalıştıkları" iddiasıyla gözaltına alındı.

Zanlıların emniyetteki ifade işlemlerinin akabinde Erciş adliyesinde savcılık makamına çıkarılan zanlılarda 3,Sulh ceza hakimliğine çokarılan zanlılardan DBP. PM üyesiŞehmus Bülbül, BDP ilçe yöneticileriErol Cengiz ve Erhan Basut tutuklanarak Van Me tipi ceza evine gönderildiler. Van'ın Erciş ilçesinde, sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 kişiden 3'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, bir süre önce düzenlenen basın toplantısında sözde "öz yönetim" ilan edilmesi üzerine yürütülen soruşturma kapsamında Van ve Erciş'te eş zamanlı operasyon düzenledi.

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda, eski DBP İl Eş Başkanı Münir Aras, DBP PM üyesi Şehmus Bülbül ile BDP ilçe yöneticileri Erol Cengiz ve Erhan Basut'un da aralarında bulunduğu 7 kişi, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya çalıştıkları" iddiasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan Bülbül, Cengiz ve Basut tutuklandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'daki Sözde 'Öz Yönetim' Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement