Van'daki Terör Operasyonları - Son Dakika
Yerel

Van'daki Terör Operasyonları

Van'da son iki haftada terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDG/H mensuplarına yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişiden 7'si tutuklandı, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

21.08.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da son iki haftada terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDG/H mensuplarına yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişiden 7'si tutuklandı, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 9-18 Ağustos 2015 tarihlerinde, YDG/H mensuplarına yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlarda, Van merkez ve ilçelerinde eylem düzenledikleri ve eylem hazırlığı içerisinde oldukları şüphesiyle 12 kişinin gözaltına alındı, eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış bomba, silah ve mühimmat ele geçirildi.

Güvenlik güçlerinin mahallelere girişini önleme amacıyla Doğu Caddesi Nüda Kültür Merkezi ve Veysel Karani Sokak girişinde iş makinelerinin yola hendek kazdığının görülmesi üzerine olaya zırhlı unsurlar marifetiyle müdahale edildi.

Bu sırada görevlilere el yapımı patlayıcı atmaya çalıştığı esnada elinde patlaması sonucu yaralanan örgüt üyesi O.Y. ile bağlantılı olduğu tespit edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"12 Ağustos'ta, ilimizde sabotaj ve bombalı eylem yapmak amacıyla gelen bir örgüt mensubu ve bu şahsa yardım eden 2 şahıs gözaltına alınmış, M.K. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada, 1 adet tabanca, bu silaha ait 2 adet şarjör ve 12 adet fişek. 14 Ağustos'ta, ilimiz Çatak ilçesinde PKK/KCK terör örgütüne patlayıcı yapımında kullanılacak malzeme aktarıldığı yönünde elde edilen bilgilere istinaden yapılan çalışmalarda, Van Büyükşehir Belediyesine ait bir kamyon içerisinde 2 şahıs yakalanmış ve araç içerisinde yapılan aramada, 100 kilogram amonyum nitrat, 26 adet patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen fitil ve 20 adet büyük pil, 18 Ağustos'ta ilimiz Erciş ilçesinde PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan çalışmalarda, F.K, M.K. ve M.E.Ş. gözaltına alınmış, yapılan aramada 2 adet uzun namlulu silah, 2 adet tabanca, 3 adet şarjör ve bu silahlara ait 55 adet fişek, AK Parti İl Başkanlığı hizmet binası önündeki Van Büyükşehir Belediyesine ait konteyner noktasının bahçesinde 3 şüpheli şahsın görülmesi üzerine ikaz edilen şahıslar kaçarak uzaklaşmış ve şahısların görüldüğü yerde yapılan aramada çanta içerisinde 1 adet anti tank mayını ele geçirilmiştir."

9-18 Ağustos'ta gözaltına alınan 12 zanlıdan 7'sinin çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandığı, 3 kişinin ise işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'daki Terör Operasyonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement