Van'daki "Yargısız İnfaz İddiası" Davası - Son Dakika
Güncel

Van'daki "Yargısız İnfaz İddiası" Davası

Van'ın Çaldıran ilçesinde 2009'da yakalanan iki terör örgütü mensubu ile bu teröristlerin kaçırdığı ileri sürülen kişiyi öldürme emrini vermekle suçlanan emekli Albay Vecihi Halil İyigün ile kanunsuz emri yerine getirdikleri iddiasıyla 17 kişinin yargılandığı davada, sanıkların beraati talep edildi.

12.10.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran ilçesinde 2009'da yakalanan iki terör örgütü mensubu ile bu teröristlerin kaçırdığı ileri sürülen kişiyi öldürme emrini vermekle suçlanan emekli Albay Vecihi Halil İyigün ile kanunsuz emri yerine getirdikleri iddiasıyla 17 kişinin yargılandığı davada, sanıkların beraati talep edildi.

Güvenlik gerekçesiyle Van'dan Ankara'ya nakledilen davanın Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasına İyigün'ün de arasında bulunduğu 15 sanık, müdahiller ile avukatları katıldı. Duruşmaya sanık avukatları ise katılmadı.

Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen, 10 Ekim'de Ankara'da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledikten sonra esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Türközmen, kesin, her türlü şüpheden uzak, yeterli delil elde edilemediğinden sanıkların beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, avukatlara mütalaa için beyanda bulunmaları amacıyla süre vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede İyigün, Çaldıran'da yakalanan iki terör örgütü mensubu ile bu teröristlerin kaçırdığı ileri sürülen kişiyi öldürme emri vermekle, diğer 17 sanık ise kanunsuz emri yerine getirmekle suçlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'daki 'Yargısız İnfaz İddiası' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • a can: caldiran haberinde ne kadar tarafli davrandigi ortada yaziklar olsun 0 0 Yanıtla

Advertisement