Van Depreminin 3. Yılı - Son Dakika
Yerel

Van Depreminin 3. Yılı

Van Depreminin 3. Yılı

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya, mesaj yayımladı.

22.10.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, kentte 23 Ekim 2011'de meydana gelen, 604 kişinin ölümüne neden olan ve çok sayıda binanın ağır hasar gördüğü 7,2 büyüklüğündeki depremin yıl dönümü ile ilgili mesaj yayımladı.

Kaya, mesajında, halkların birlikteliği ve ortak mücadele azmi ile Van halkının bu büyük sorunların üstesinden geldiğini belirtti.

23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremde yaşamlarını yitirenlere rahmet dileyen Kaya, mesajında şunlara yer verdi:

"Yaşanan acıların asla unutulmayacak. 23 Ekim ve 9 Kasım depremlerinde Van halkı ve dünya halkları derin bir acı yaşadı. Yaşanan acıların dün gibi diri. Kentte yaşanan deprem, psikolojik, sosyal, ekonomik ve fiziki açıdan yıllarca çözülemeyecek tahribatlara yol açtı. Bu acılı günleri halkların ortak dayanışması ile aştık. Depremin üzerinden 3 yıl geçmesine karşın, halkımızın büyük bir bölümü hala büyük sıkıntılar içerisinde yaşamlarına devam etmekte. Depremden sonra mağdur olan halkımızın önemli bir bölümünün mağduriyetleri giderilemezken, bu mağduriyetlerin yarattığı büyük sorunlar da her gün biraz daha kendisini göstermektedir. Mağdur edilen halkımızın bir bölümünün ise istihdam, barınma gibi ihtiyaçları maalesef hala çözülememiştir. İnsanca bir yaşam için biran önce bu sorunların çözülmesi gerekmektedir."

Depremde hayatlarını kaybedenlere rahmet dileyen Kaya, Van depreminde ortaya çıkan dayanışmanın, dünyada benzeri görülmemiş bir dayanışma örneği olduğunu kaydetti.

Kaya, mesajında, "Halkların birlikteliği ve ortak mücadele azmi ile Van halkı, büyük sorunların üstesinden geldi. Büyük fedakarlık örneği sergileyen tüm dünya halklarına teşekkür ediyoruz. Yaşadığımız depremde hayatlarını kaybeden tüm canlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, kentimizin bir daha böyle bir acı yaşamamasını temenni ediyoruz" ifadeleri kullandı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van Depreminin 3. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement