Van Doğuda Kış Çilesi - Son Dakika
Güncel

Van Doğuda Kış Çilesi

Van Doğuda Kış Çilesi

Hakkari'de kar yağışı nedeniyle 32 köy ve 72 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

08.02.2016 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de kar yağışı nedeniyle 32 köy ve 72 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Van'ın Başkale İlçesi'nde ise kar yağışı ve soğuğa rağmen, çobanlar koyunlarını araziye çıkarıyor.

Hakkari'de dün sabah saatlerinde başlayan ve akşam geç saatlere kadar süren kar yağışı nedeniyle 32 köy ve 72 mezranın yolu ulaşıma kapandı. İl merkezinde 20 santimetre, yüksek kesimlerde yarım metreyi bulan karın kapattığı köy yolları İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan çalışmayla açılmaya çalışılıyor. Şehir merkezinde ise belediye ekipleri karları kamyonlarla il dışına taşıdı.

SOĞUK HAVAYA RAĞMEN KOYUNLARINI DIŞARI ÇIKARIYORLAR

Van'ın Başkale İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Keçilioba Mahallesi'nde ise kış özellikle hayvancılık yapanlar için işkenceye dönüşüyor. Günde 3 kez koyunlarını dışarı çıkarmak zorunda kaldıklarını belirten ve çobanlık yapan İbrahim Kaya, "Hayvanların gün içinde dışarı çıkıp beslenmesi ve sulanması gerekiyor. Bazen hava burada aşırı derecede soğuk oluyor. Ama işimiz bu. Hava biraz ısındığında koyunları araziye çıkarıyoruz. Bazen kar ve fırtınaya yakalanıyoruz. Saatlerce yürüyerek mahalleye ulaşabiliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Doğuda Kış Çilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement