Van Dursun Arpalı Savcı Sarıkaya İtirafçı Oldu Diye Kurtulmamalı - Son Dakika
Güncel

Van Dursun Arpalı Savcı Sarıkaya İtirafçı Oldu Diye Kurtulmamalı

Van Dursun Arpalı Savcı Sarıkaya İtirafçı Oldu Diye Kurtulmamalı

Fethullah Gülen terör örgütü hakkında itiraflarda bulunan eski Van özel yetkili savcısı Ferhat Sarıkaya'nın 2005 yılında hazırladığı iddianamenin ardından tutuklanan ve 4 ay sonra cezaevinde intihar eden Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın kardeşi Dursun Arpalı, "Ağabeyim FETÖ terörüne kurban gitti" dedi.

03.08.2016 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethullah Gülen terör örgütü hakkında itiraflarda bulunan eski Van özel yetkili savcısı Ferhat Sarıkaya'nın 2005 yılında hazırladığı iddianamenin ardından tutuklanan ve 4 ay sonra cezaevinde intihar eden Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın kardeşi Dursun Arpalı, "Ağabeyim FETÖ terörüne kurban gitti" dedi. Pensilvanya güdümlü hazırlanmış iddianame yüzünden 11 yıldır ağladıklarını belirten Arpalı, "O iddianameyi hazırlayan, yurt dışına giderek FETÖ'den para alan adam, şimdi kalkmış itirafçı olmuş. Adam biraz utanır. Geçmişte bu savcının girdiği davalar hepsi incelenmeli. İtirafçı oldu diye kurtulmak yok" dedi. Van'da 2005 yılında özel yetkili savcı olarak görev yapan ve Şemdinli davasında dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt hakkında hazırladığı iddianameyle gündeme gelen Ferhat Sarıkaya'nın FETÖ itirafları, kamuoyunda yankı yarattı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne 25 milyon dolarlık malzeme alımında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla açılan davada dönemin Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ile tutuklanan ve cezaevinde intihar eden Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı hakkındaki davayı da cemaatin yönlendirmesiyle açtığını itiraf eden Savcı Sarıkaya, mağdurların tepkisini çekti.

CEZAEVİNDE İNTİHAR ETTİ

Tıp Fakültesi'ne malzeme alımında yapılan yolsuzlukla ilgili sanıklar hakkında 'çete kurmak, ihaleye fesat karıştırmak ve evrakta sahtecilik suçlarından dava açılan 10 şüpheli 11 Temmuz 2005'te tutuklandı. Tutuklular arasında bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı 13 Kasım 2005'te cezaevinde intihar etti.

11 YILDIR YÜREĞİMİZ YANIYOR

11 yıldır ağabeyi Enver Arpalı'nın acısından yüreğinin yandığını belirten işadamı Dursun Arpalı, FETÖ mağduru olduğunu ve ağabeyinin FETÖ terörüne kurban gittiğini söyledi. Bu kez adalete çok güvendiğini belirten Dursun Arpalı, şunları söyledi:

"Kardeşimle ilgili iddianame Pensilvanya güdümlü hazırlanmış bir iddianamedir. O iddianamede 200-300 yıl ceza istenen şahıslar vardı. Kimse ceza almadı. Demek ki boştu. Çünkü Pensilvanya'daki aşağılık herifin talimatıyla hazırlanmıştı. Bunun hesabını herkes verecek. 11 yıldır yüreğimizi yanıyor. Biz 11 yıldır adalet bekliyoruz. Bütün açtığımız davalar, taleplerimiz reddedildi. Ağabeyim defalarca sağlık probleminden dolayı tahliyesini istedi. Dilekçelerini okumadan reddettiler. O iddianameyi hazırlayan, yurt dışına giderek FETÖ'den para alan adam şimdi kalkmış itirafçı olmuş. Adam biraz utanır. Geçmişte bu savcının girdiği davalar hepsi incelenmeli. İtirafçı oldu diye kurtulmak yok. Bu savcıya o dönemde kanat geren insanlar vardı. Bunları bakanlığın haberi olmadan yapamazdı. Bunlar ekip. Yeraltı örgütü bile belki bunlardan daha iyidir. Tekrar hukuk yollarını deneyeceğiz. Şimdi adalete güvenimiz var. AİHM'de süren bir davamız var. Sesimizi duyuracağımız hiç bir yer yok."

"ALLAH BUNLARIN BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRECEK"

Savcı Ferhat Sarıkaya'nın ceza alması halinde biraz olsun vicdanının rahatlayabileceğini anlatan Dursun Arpalı, her gün ağabeyinin fotoğraflarına baktığını ve o dönemde çıkan gazeteleri defalarca okuduğunu söyledi.

Darbenin önlenmesiyle birçok şeyin ortaya çıktığını belirten Dursun Arpalı, "Allah bunların burnundan fitil, fitil getirecek. İlahi adalet tecelli edecek. Bu darbenin önlenmesi de ülkemize Allah'ın izzeti ikramıdır. Darbenin önlenmesiyle Bunlar ortaya çıkmıştır. Allah'ın ilahı adaleti budur. Allah haksız olanların haksızlığını ortaya çıkarsın. Bunlar tezgah kurmaya çalıştı, tezgahları başlarına yıkıldı. Bunların baştan beri niyetleri kötüydü. Allah bunlara fırsat vermedi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Dursun Arpalı Savcı Sarıkaya İtirafçı Oldu Diye Kurtulmamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement