Van Emniyeti, 2 Aylık Bilançoyu Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Van Emniyeti, 2 Aylık Bilançoyu Açıkladı

Van Emniyeti, 2 Aylık Bilançoyu Açıkladı

Van Emniyet Müdürlüğü, son 2 ayda yaptığı operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel döküman ele geçirdi.

21.09.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Emniyet Müdürlüğü, son 2 ayda yaptığı operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel döküman ele geçirdi. Operasyonlarda 189 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 56'sının 'terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandığı belirtildi.

Van Emniyet Müdürlüğü, terör olaylarını tırmanışa geçtiği son iki ayda yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Çalışmalar kapsamında yapılan operasyonlarda, 14 uzun namlulu silah, 2 RPG- 7 roketatar, 2 roketatar başlığı, roketatar sevk fişeği, 5 el bombası, 9 tabanca 20 av tüfeği 9 kurusıkı 14 el yapımı patlayıcı (EYP), 1 mayın, 8 boru tipi bomba kalıbı, 100 kilo amonyak nidrat, 420 adet patlayıcıda kullanın pil, 26 adet saniyeli fitil, 3 telsiz, 190 molotof koteyli, 200 hava fişek, 2 bin 290 mermi, susturucu, 4 avcı yeleği ve beraberinde muhtelif kıyafet, kütüklük, 38 şarjör, 13 molotofkokteyli yapımında kullanılacak boş şişe ile çok miktarda örgütsel içerikli döküman ele geçirildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda 20 Temmuz ile 20 Eylül tarihleri arasında yürütülen soruşturmalar kapsamında ise 189 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin, 'Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyon ile örgüte eleman kazandırma, tanınmamak için yüzlerin kapatılması, barikat kurup, ateş yakma, yolu trafiğe kapatma, kamu kurum kuruluşlarına ait bina ve araçları yakma, güvenlik güçlerine ve araçlarına yönelik silah, el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalı saldırı' eylemlerine katıldıkları belirtildi. Gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 189 kişiden 56'sının, 'terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandığı kaydedildi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Emniyeti, 2 Aylık Bilançoyu Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement