Van - Erciş'te İnci Kefali Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Van - Erciş'te İnci Kefali Festivali Başladı

Van - Erciş\'te İnci Kefali Festivali Başladı

Erciş'te İnci Kefali Festivali başladıVAN Gölü'nde yaşayabilen tek canlı türü olan İnci Kefali'nin üreme yolculuğuna dikkat çekmek için bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali, bugün başladı.

03.06.2016 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciş'te İnci Kefali Festivali başladı

VAN Gölü'nde yaşayabilen tek canlı türü olan İnci Kefali'nin üreme yolculuğuna dikkat çekmek için bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali, bugün başladı.

Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı ve Doğa Gözcüleri Derneği'nce Erciş Balık Bendi'nde düzenlenen 7'nci Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür Sanat Festivaline Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ve çok sayıda davetli katıldı. Sadece Alaska'daki somon balıkları gibi akıntının tersine giderek adeta uçarcasına derelere akın eden inci kefali göçü, izleyenlere keyifli ve renkli anlar yaşattı. Van Valisi Taşyapan, yaptığı konuşmada inci kefalinin önemine değinip kentin tanıtımına büyük katkı sunan balığın korunması gerektiğine dikkat çekti. Van YYÜ Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Başkanı Prof.Dr. Mustafa Sarı da inci kefalinin kutsal yolculuğu ile ilgili davetlilere ayrıntılı bilgiler aktardı. Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar de terör olayları nedeniyle bir çok konseri iptal etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Ercişli olan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi ise bölgede yaşanan sorunlardan söz edip, festivalin kent için önemini anlattı. Terkör olayları yüzünden bölgedeki bir çok yatırımın durdğunu anlatan Çiftçi, Festivaller, şehirlerin kültürlerinin kadim meselesidir. Festivaller, insanların kendilerinden sonraki nesillere aktırılması açısından çok önemli etkinlikler ve vesilelerdir. Güzellikler, kültür varlıkları ve zenginlikler insanlarla paylaşılınca kıymek kazanır. Geçmişte bu festival Ercişli Aşık Emrah ve Selvi Kültür festivali içerisinde 1 güne sığdırılıyordu. Sonrasında ise valilerimiz ve arkadaşlarımızın katkılarıyla bağımsız ve uluslararası bir festival haline getirdik. İnşallah bundan sonraki süreçte de çok daha mükemel bir şekilde kutlanarak bütün dünya insanlarına ve ülkemiz insanlarına Erciş'in Van'ın ve bölgenin güzelliklerini tanıtmaya devam edeceğiz dedi.

Yapılan konuşmaların ardından anasınıfı öğrencileri çeşitli gösteriler sundu. Sergi çadırlarının açılışı da yapıldıktan sonra Erciş Ulupamir Köyü'nde yaşayan Kırgızlar oğlak oyunu gösterisi sundu. İlçeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan alanda yapılan festival 3 gün sürecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van - Erciş'te İnci Kefali Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement