Van Gençlik Merkezi'nden Kan Bağışına Destek - Son Dakika
Yerel

Van Gençlik Merkezi'nden Kan Bağışına Destek

Van Gençlik Merkezi\'nden Kan Bağışına Destek

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Van Gençlik Merkezi, Kızılay Van Şube Başkanlığı işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi.

23.11.2015 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Van Gençlik Merkezi, Kızılay Van Şube Başkanlığı işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Van Gençlik Merkezi'nde düzenlenen kan bağışı öncesi Kızılay Güney Doğu Bölge Kan Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Kemal Yıldız, merkezdeki gençlik liderlerine ve vatandaşlara kan bağışı hakkında bilgi verdi. Bütün vatandaşları kan bağışı konusunda duyarlı olmaya davet eden Yıldız, bir gün herkesin kana ve desteğe ihtiyacı olabileceğini söyledi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Van Kızılay Kan Merkezi ekip doktorlarından Ömer Keser ise, hafta içi her gün saat 08.00 ile 17.00 arası kan bağış merkezleri ve gezici ekipler tarafından Van'ın değişik yerlerinde vatandaşlara hizmet verdiklerini belirtti. Her hafta ortalama bin 500 ile 2 bin ünite kan aldıklarını ifade eden Keser, "Özellikle kış aylarında bağış sayısı düşüyor. Fakat hastanelerdeki ihtiyaç sayısı düşmüyor. Bunun için insanlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Her zaman dediğimiz gibi kan sürekli bir ihtiyaçtır. Bir gün bizimde ihtiyacımız olabilir" dedi.

Van Gençlik Merkezi ve Kızılay Van Şube Başkanlığı tarafından ortaklaşa kan bağışı kampanyası başlattıklarını dile getiren Keser, "Bugün ki kan bağışı kampanyamıza il müdürümüz, şube müdürlerimiz, gençlik liderlerimiz ve vatandaşlarımız çok iyi bir katılım sağladı. Ben hepsine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kampanyaya katılan ve kan veren Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç da, "Müdürlüğümüz bünyesinde aktif faaliyet gösteren Van Gençlik Merkezimiz ve Kızılay Van Şube Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyamızda, bizlerde vatandaş olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için kan verdik. Öncelikle görevli arkadaşlarımız tarafından gençlik merkezi üyelerimize ve kan bağışlayıcılarımıza kan verme ile ilgili bir seminer verildi. Verilen bu seminer gerçekten çok verimli oldu. Van Gençlik Merkezimizde verilen kampanyaya tahminlerimizin üzerinde bir katılım sağlandı. Bu kampanyada emeği geçen Kızılay Van Şube Başkanlığı'na ve Gençlik Merkezi çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van Gençlik Merkezi'nden Kan Bağışına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement