Van Gölü İçin Seferber Oldular - Son Dakika
Yerel

Van Gölü İçin Seferber Oldular

Van Gölü İçin Seferber Oldular

Ülkemizin en büyük gölü olan Van Gölü’nün hem doğal güzelliğine dikkat çekmek hem de kirletilmemesi için oluşturulan gönüllü ekip, tüm dikkatleri bu güzelliklere çekmek için yoğun çaba sarf ediyor.

11.08.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkemizin en büyük gölü olan Van Gölü'nün hem doğal güzelliğine dikkat çekmek hem de kirletilmemesi için oluşturulan gönüllü ekip, tüm dikkatleri bu güzelliklere çekmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Van Gölü'nün kirletilmemesi için duyarlılık oluşturmak amacıyla oluşturulan Van Gölü Aktivistleri Grubu, Bitlis'in Ahlat ilçesinde bazı dernek temsilcileri ve yerel basınla bir araya geldiler. Van Gölü'nün güzelliğini tanıtmaya katkı sunmak ve gölün kirletilmemesi için kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla Van Gölü çevresinde bir gezi düzenlediklerini belirten Van Gölü Aktivistleri Grubu, göl çevresindeki yerleşim alanlarında çeşitli aktiviteler gerçekleştireceklerini söylediler. Ahlat Öğretmenevi bahçesinde bir araya gelen gönüllü aktivistler, Van Gölü'nün kirletilmemesi, temizliği ve tanıtımı gibi çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundular. Van Gölü aktivistleri adına gazetecilere açıklama yapan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim görevlisi Erdoğan Özel, dünyanın en büyük sodalı gölü ve yine dünyanın 4'üncü büyük gölü, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nün güzelliğine sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Van Gölü'nün Van ve Bitlis ilinin ortak değeri olduğunun altını çizen Özel, Van Gölü'nün korunması, kirletilmemesi ve tanıtılması yönünde gönüllü aktivistlerin katılımıyla Van Gölü Aktivistleri Grubu oluşturduklarını belirtti. Özel, Van Gölü'nün kirletilmemesi ve gerekli hassasiyetin gösterilmesi adına çalışmalara devam edeceklerini de sözlerine ekledi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van Gölü İçin Seferber Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement