Van Gölü Koylarında İlkbaharın Büyüleyen Güzelliği - Son Dakika
Güncel

Van Gölü Koylarında İlkbaharın Büyüleyen Güzelliği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Van Gölü kıyısında ters lalelerden görüntüler Sarı renkteki ters lalelerden görüntüler Ters Laleler ve Sühan Dağı'ndan görüntüler Tekne ile gelen turistlerden görüntüler Röportaj Van Gölü koylarında ilkbaharın büyüleyen güzelliği İlkbaharda Van Gölü sahillerinin ulaşılması güç noktalarında açan ters laleler, güzellikleriyle görenleri büyülüyor Yöre halkı tarafından kutsal kabul edilen ve "ağlayan gelin" olarak da bilinen ters laleler, tanıtım ve turizmde önemli yer tutuyor Köylülerden Avcı: "Laleler köyümüze çok sayıda turist gelmesini sağlıyor.

21.04.2016 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Van Gölü kıyısında ters lalelerden görüntüler

Sarı renkteki ters lalelerden görüntüler

Ters Laleler ve Sühan Dağı'ndan görüntüler

Tekne ile gelen turistlerden görüntüler

Röportaj Van Gölü koylarında ilkbaharın büyüleyen güzelliği

İlkbaharda Van Gölü sahillerinin ulaşılması güç noktalarında açan ters laleler, güzellikleriyle görenleri büyülüyor

Yöre halkı tarafından kutsal kabul edilen ve "ağlayan gelin" olarak da bilinen ters laleler, tanıtım ve turizmde önemli yer tutuyor

Köylülerden Avcı:

"Laleler köyümüze çok sayıda turist gelmesini sağlıyor. Eğer ters laleler yok olursa buradaki turizm de olumsuz etkilenir."

MESUT VAROL - Van'da uzun süren kış aylarının ardından canlanan doğa, seyrine doyum olmayan güzelliklerin ortaya çıkmasını sağladı.

Özellikle Van ve Hakkari'nin yüksek kesimleriyle Van Gölü sahillerinin ulaşılması güç noktalarında baharla açan ters laleler de bu güzellikler arasında yer alıyor.

Yöre halkı tarafından kutsal kabul edilen ve "ağlayan gelin" olarak da bilinen ters laleler, tanıtım ve turizmde önemli bir yer tutuyor.

Gevaş'a 50 kilometre mesafede bulunan İnköyü'nden, tekneyle yapılan bir saatlik yolculuğun ardından Dereboynu ve Ağin koylarının yüksek noktalarında ters lale ve Van Gölü manzarasıyla buluşmak mümkün.

Sarı ve kırmızı renkteki lalelerin masmavi göl suyu ile bütünleştiği alana gelen yerli ve yabancı çok sayıdaki turist, bir yandan eşsiz manzaranın keyfini çıkarırken bir yandan da renk cümbüşüne bürünen ortamı fotoğraflıyor.

Alanı ziyaret eden bazı kişilerin, ters laleyi soğanıyla çıkarıp götürmesi ise köylülerin tepkisine neden oluyor.

Köylülerden Engin Avcı, AA muhabirin yaptığı açıklama, ters lalelerin bölgeyle bütünleştiğini belirterek, her sene ilkbaharda birçok yabancının laleleri görmek için köye geldiğini söyledi.

Ters lalelerin kırmızı ve sarı renklerde açıldığını ifade ifade eden Avcı, özellikle nisan ayında lalelerin açmasıyla doğanın renk cümbüşüne dönüştüğünü belirtti.

Bazı vatandaşların ters laleleri soğanıyla çıkarıp götürmesine tepki gösteren Avcı, şöyle konuştu:

"Ters lale, bölgede çok nadir bulunan ve 'ağlayan gelin' olarak bilinen bir bitkidir. Sarı ve kırmızı renkte açarlar. Laleler, endemik bir bitkidir. Yani soğanıyla bulunduğu alandan sökülmesi halinde bir daha aynı bölgede yetişmesi olanaksız. Bilinçsiz bazı vatandaşlar bölgeye gelerek ters laleleri, soğanıyla çıkarıp götürüyor. Bu çok yanlış. Kesinlikle ters laleler bulunduğu yerden çıkarılmamalıdır. Yoksa türü yok olur. Laleler sayesinde köyümüze çok sayıda turist gelmektedir. Eğer ters laleler yok olursa buradaki turizm de olumsuz etkilenir. Bu nedenle ters lalelere sahip çıkalım."

Van Gölü Koylarında İlkbaharın Büyüleyen Güzelliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van Gölü Koylarında İlkbaharın Büyüleyen Güzelliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement