Van Gölü'ne Geç Gelen Güzellik - Son Dakika
Güncel

Van Gölü'ne Geç Gelen Güzellik

Van Gölü\'ne Geç Gelen Güzellik

Van Gölü'ne geç gelen güzellikVAN Gölü ve havzasının her yıl misafiri olan flamingoların ilk kafilesi bu yıl 1 ay gecikmeli olarak sulak alanlara geldi.

07.07.2016 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Gölü'ne geç gelen güzellik

VAN Gölü ve havzasının her yıl misafiri olan flamingoların ilk kafilesi bu yıl 1 ay gecikmeli olarak sulak alanlara geldi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, flamingolarının iyi bir meteoroloji uzmanı olduklarını ve havaların bu bölgede serin geçtiğini bildikleri için geç geldiklerini söyledi.

Van Gölü havzasındaki sulak alanlara her yıl renk katan binlerce flamingo, bu yıl Van ve çevresinde havaların serin geçmesi nedeniyle gecikmeli geldi. Yaklaşık 2 bin flamingodan oluşan ilk kafile Van Gölü ve Ercek Gölü çevresinde konaklamaya başladı. Beyaz bir örtü gibi gölün mavi sularını kaplayan flamingolar güzel görüntüler oluşturuyor.

'FLAMİNGOLAR METEOROLOJİ UZMANIDIR'

Bölgedeki kuşların yaşam alanlarını incelediklerini belirten YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, flamingoların 1 ay gecikmeli gelmelerinin, havaların geç ısınmasından kaynaklandığını söyledi. Doç. Dr. Aslan şöyle dedi: "Flamingolar çok iyi meteoroloji uzmanlarıdır. Gidecekleri bölgede yaşam koşullarını olumsuz etkileyecek havayı hissedince ortamın düzelmesini beklerler. Van'da havalar yeni ısındı ve ilk kafile geldi. Buyıl geçen yıllara oranla daha çok flamingo bekliyoruz. Çünkü sulak alanlardaki su seviyesi çok yüksek. Bayram tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlarımız için de çok güzel, kuş izlenebilecek bir doğal mekan. Flamingoların Van'dan ayrılacağı Kasım ayı sonuna kadar Doğa Koruma Milli Parklar 14'üncü Şube Müdürlüğü ile birlikte burada her türlü denetimimiz sürecek."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Osman BEKLEYEN/ VAN, (DHA) -

==============================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Gölü'ne Geç Gelen Güzellik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement