Van Gürpınar'da 3 Gündür Elektrik Kesintisi Bıktırdı - Son Dakika
Güncel

Van Gürpınar'da 3 Gündür Elektrik Kesintisi Bıktırdı

Van Gürpınar\'da 3 Gündür Elektrik Kesintisi Bıktırdı

Van'ın Gürpınar İlçesi'nde 3 gündür elektrik kesintisi hayatı durma noktasına getirdi.

12.02.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Gürpınar İlçesi'nde 3 gündür elektrik kesintisi  hayatı durma noktasına getirdi. İlçede okullar 3 gündür tatil edilirken, dükkanlarındaki malzemeleri bozulan esnaf ise tepki gösterdi.

Van'a 22 kilometre uzaklıkta bulunan Gürpınar İlçesi'nde salı günü etkili olan fırtınanın elektrik direklerini devirmesi sonucu 3 gündür ilçeye elektrik verilemiyor. Bu durum ilçede hayatı durma noktasına getirdi. İlçe merkezi ve aynı hat üzerinde bulunan bağlı mahallelerde okullar salı gününden beri elektrik olmadığı için tatil edilirken, okulların tatil edilmesinden haberi olmayan öğrenciler bugün de okul kapısından geri döndü. Öğrenciler, "3 gündür elektrik kesintilerinden dolayı okula gidemiyoruz. Eğitimimzden geri kalıyoruz. Konuları tekrar toparlamamız zor oluyor. Elektriklerin biran önce gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

ESNAF MAĞDUR OLDU

Elektriklerin kesik oluşu esnafı da etkiledi. Çarşı merkezinde marketi olan Ali Polat Şanlıoğlu, market dolabında bulunan malzemelerin bozulduğunu belirterek şöyle dedi:

"Bu kadar yıldır esnaflık yapıyorum bu yılki kadar rezillik görmedim. Market dolabımda bulunan etlerimizin hepsi bozuldu. İflas etmek üzereyiz. Elektrik parasını vermediğimiz zaman hemen kesiyorlar. Ama bizleri günlerce mağdur etmesini biliyorlar. Artık herşey elektriğe bağlı. Bu kadar zarar ettiğimiz için onlara dava açacağız."

İlçede fırın işleten Sıddık Menür ise ekmek pişirmek için jeneratör kullandıklarını söyledi. Menür, "Elektrikler yüzünden perişan olduk. Makinalarımızın çoğu elektrik yüzünden yandı. Sesimizi duyurmak istiyoruz mağduruz. Jeneratör aldık ama 3 gün içinde 400 lira tutarında yakıt aldım. Şu an zararına çalışıyoruz" dedi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Gürpınar'da 3 Gündür Elektrik Kesintisi Bıktırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement