Van, Hakkari ve Bitlis'te Yollar Kapalı, Derecik Elektriksiz - Son Dakika
Güncel

Van, Hakkari ve Bitlis'te Yollar Kapalı, Derecik Elektriksiz

Van, Hakkari ve Bitlis\'te Yollar Kapalı, Derecik Elektriksiz

Van Hakkari ve Bitlis'te etkili olan kar yağışı sonucu, 753 mahalle, köy ve mezarının yolu ulaşıma kapandı.

09.01.2016 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Hakkari ve Bitlis'te etkili olan kar yağışı sonucu, 753 mahalle, köy ve mezarının yolu ulaşıma kapandı. Enerji nakil hatları ve direklerin zarar görmesi yüzünden Şemdinli'nin Derecik Beldesi'ne ise 8 günden bu yana elektrik verilemiyor.

Bölgede geçen hafta etkili olan kar yağışı, ardından etkili olan soğuk hava ve bu sabah yeniden etkisini göstermeye başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeyi sürdürüyor. Van'da 356 mahalle, Bitlis'te 106 köy, Hakkari'de ise 82 köy ve 209 mezranın yolu ulaşıma kapalı. Van Büyükşehir Belediyesi ile Bitlis ve Hakkari İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarını sürdürürken, Van Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı 400 kişilik ekip ve 178 araçla çalışma yürüttüklerini söyledi. Hakkari kent merkezinde ise sabah saatlerinden itibaren yoğun sis etkili oldu. Sis ulaşımda aksamalara yol açtı.

DERECİK 8 GÜNDÜR ELEKTRİKSİZ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı, ulaşımı aksatırken, enerji nakil hatlarına da büyük zarar verdi. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Şemdinli- Yüksekova ile Şemdinli-Derecik karayolu ulaşıma kapandı. Enerji nakil hatları ve direklerin devrilmesi nedeniyle Irak sınırındaki Derecik Beldesi ve köylerine 8 günden bu yana elektrik verilemiyor. Bu arada, Şemdinli ilçe merkezi de sabah saatlerinden itibaren elektriksiz kaldı. Kar kalanlığının 40 santimetreyi aştığı Şemdinli ve çevresinde karla mücadele çalışmaları ve enerji nakil hatlarının onarılması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van, Hakkari ve Bitlis'te Yollar Kapalı, Derecik Elektriksiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement