Van - Kızılay, Kan Bağışında Ramazan Açığını Kapatmaya Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Van - Kızılay, Kan Bağışında Ramazan Açığını Kapatmaya Çalışıyor

Van - Kızılay, Kan Bağışında Ramazan Açığını Kapatmaya Çalışıyor

Kızılay, kan bağışında ramazan açığını kapatmaya çalışıyor Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (VEDAŞ) personelleri kan vermek için sıraya girdi.

30.07.2015 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızılay, kan bağışında ramazan açığını kapatmaya çalışıyor

Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (VEDAŞ) personelleri kan vermek için sıraya girdi. Kızılay Van Şubesi'nde görevli Doktor Ömer Keser, ülke genelinde Ramazan ayı nedeniyle kan bağışında azalma olduğunu belirterek, "Bizim veya kurumların talepleri doğrultusunda kan bağışı yapılabiliyor. Bu hafta Iğdır'da çalışmalarımız olacaktı fakat güvenlik nedeniyle gidemedik" dedi.

VEDAŞ çalışanları bugün kan bağışı için toplandı. Personeller, kan vermek için VEDAŞ binası önüne Kızalay Van Şubesi çalışanları tarafından kurulan alanda form doldurarak kan bağışında bulunmak için sıraya girdi. Kan veren personellere soda ve kek verilirken, Van Şubesi'nde görevli doktor Ömer Keser, kan bağışının önemine değindi. Kanın tek kaynağının insan olduğunu söyleyen Dr. Keser, şöyle konuştu:

"Biz Van Kızılay olarak, Van Güneydoğu Bölge Kan Merkezi olarak 6 ile bakıyoruz. Devlet ve özel hastanelerin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Kan stoğunda ramazanda düşme yaşandı. Sonuçta ramazanda kan bağışı sayısı azalıyor. Ramazan sonrası ekipler daha yoğun çalışıp o açığı kapatmaya çalışıyoruz. Bu hafta Iğdır'da çalışma yapacaktık fakat güvenlik nedeniyle gidemedik ve Van'da çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

VEDAŞ Elektrik Piyasası İzleme ve Değerlendirme Grup Müdürü Mehmet Alemdağ ise sosyal farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinliğe gönüllü olduklarını söyledi. Alemdağ, "Kan verme oranının düşük olduğu bölgemizde, mevcut ihtiyacı karşılamak ve sosyal farkındalık oluşturmak adına VEDAŞ olarak kan bağışı organizasyonuna gönüllü olduk. Şirket çalışanlarımızın yoğun katılımı mutluluğumuzu artırırken gelecek dönemlerde de kan bağışı kampanyasına destek vereceğimizi belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van - Kızılay, Kan Bağışında Ramazan Açığını Kapatmaya Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement