Van 'Kobani' Bebek Ailesine Savaşı Unutturdu - Son Dakika
Güncel

Van 'Kobani' Bebek Ailesine Savaşı Unutturdu

Van \'Kobani\' Bebek Ailesine Savaşı Unutturdu

Işid'in Kobani'ye yönelik saldırılarından kaçarak Van'a gelen Bongin Ahmed ve Arjin Zito çifti, Van'da dünyaya gelen bebeklerine 'Kobani' adını verdi.

03.12.2014 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Işid'in Kobani'ye yönelik saldırılarından kaçarak Van'a gelen Bongin Ahmed ve Arjin Zito çifti, Van'da dünyaya gelen bebeklerine 'Kobani' adını verdi. Aile, yeni doğan bebekleriyle savaşın korku ve stresini bir nebze de olsa unutmaya çalışırken, savaşın bitmesini ve ülkelerine dönmeyi heyecanla beklediklerini söyledi.

Suriye'nin Kobani kentinden kaçarak Van'a gelen ailelerin sayısı belediye kayıtlarına göre 67 oldu. Çoğunluğu akraba olan ailelerin bir kısmı Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Özalp yolu üzerinde kurulu prefabriklere yerleştirilirken, bazı aileler de mahalle aralarında bulunan evlerde kalıyor. Ailelere belediye ve STK'ların yanı sıra vatandaşlar da yardım elini uzatıyor. Mahalle arasında bir vatandaşın evini tahsis ettiği Bongin Ahmed ve Arjin Zito çifti'de onlardan biri. Suriye'de kaynakçılık yapan Bongin Ahmed ile Arap Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi Arjin Zito çifti ülkelerindeki savaştan kaçarak Van'a geldi. İlk çocuğuna hamile olan Arjin Zito savaşın verdiği korkuyla doğum yapması gereken tarihte doğumu yapamadı.

Aileleri ziyaret edince durumu haber alan belediye yetkilileri Zito'yu Van'daki bir hastaneye yatırarak doğumunu gerçekleştirdi. Yaklaşık 1,5 ay önce doğum yapan Zito, bebeğinin adını 'Kobani' koydu. Aile, yeni doğan bebekleriyle savaşın bıraktığı izleri unutmaya çalışırken, savaşın bitmesini ve ülkelerine dönmeye heyecanla beklediklerini söyledi.

'ORADA HERŞEYİMİZ VARDI'

Ülkelerindeki durumu sürekli televizyon ve internet aracılığıyla takip ettiklerini belirten aile, günlerinin büyük bölümünü Kobani bebekle geçiriyor. Van'da kendilerine sahip çıkıldığını anlatan Arjin Zito, Buraya akrabalarımız ile birlikte geldik. Kobani bizim memleketimiz. Bizim Kobani'de evimiz, arabamız, işimiz sevdiklerimiz vardı. Herşeyi bırakıp kaçmak zorunda kaldık. Bir an önce bu savaşın bitmesini ve memleketimize dönmeyi istiyoruz. Tek tesellimiz bu bebek diye konuştu.

BELEDİYE SAHİP ÇIKIYOR

Van Büyükşehir Belediyesi Rojava ile Dayanışma Koordinasyon Kurulu sözcüsü Nurhayat Çelik Suriye'den Van'a 67 ailenin geldiğini ve bunların sosyal hizmetler birimi tarafından kayıt altına alındığını söyledi. Gelenlerin birçoğunun akraba olduğunu belirten Çelik, gelenlere yardım edebilmek için STK'lıları ve vatandaşları bilgilendirdiklerini ve yardım toplayabilmek için stand kurduklarını söyledi. Şuana kadar 20'si TIR olmak üzere 57 yardım aracının gönderildiğini belirten Çelik şunları söyledi

Van'a gelip Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile prefabrik evlerde ve mahalle aralarına yerleşen Kobanili ailelerin ihtiyaçlarını belediye olarak karşılıyoruz. Sağlık gibi önemli gereksinimleri de Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi ortaklığı ile yapılıyor. Ailelerimizin sorunları ile öncelikli olarak Sosyal İşler ve Sağlık İşler Daire Başkanlığı'mız ilgilenmektedir. Gelen misafirlerimizin gerek sağlık gerekse de diğer tüm ihtiyaçları bu daire başkanlığımız üzerinden yapılmaktadır.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van 'Kobani' Bebek Ailesine Savaşı Unutturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement