Van - Mülteciler Günü'nde 49 Afgan Kaçağı Mehmetçik Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Van - Mülteciler Günü'nde 49 Afgan Kaçağı Mehmetçik Kurtardı

Van - Mülteciler Günü\'nde 49 Afgan Kaçağı Mehmetçik Kurtardı

Mülteciler Günü'nde 49 Afgan kaçağı Mehmetçik kurtardı Sınırı geçmeye çalışırken vadide mahsur kaldılar VAN'ın Başkale ilçesi'nde sınırı geçmeye çalışırken vadide mahsur kalan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu Afganistan uyruklu 49 kaçak, Dünya Mülteciler Günü'nde Mehmetçik tarafından kurtarıldı.

20.06.2015 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mülteciler Günü'nde 49 Afgan kaçağı Mehmetçik kurtardı

Sınırı geçmeye çalışırken vadide mahsur kaldılar

VAN'ın Başkale ilçesi'nde sınırı geçmeye çalışırken vadide mahsur kalan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu Afganistan uyruklu 49 kaçak, Dünya Mülteciler Günü'nde Mehmetçik tarafından kurtarıldı.

Türkiye- İran sınırının güvenliğini sağlayan Başkale 3. Hudut Tabur Komutanlığı Güleçler Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri, termal kameralarla keşif ve gözetleme faaliyeti yürütürken, bir grubun ülkeye izinsiz girdiğini belirledi. Kaçakların sınır hattındaki bir derede mahsur kaldığını tespit eden Mehmetçik, bölgeye operasyon düzenledi. Bölgeye bir saatte ulaşan askerler, Dünya Mülteciler Günü'nde, Afganistan uyruklu 18'i çocuk 49 kaçakla karşılaştı. Soğuktan etkilenen çocukları battaniyelere saran askerler, üşüyen kaçaklara da parkalarını giydirdi. Güleçler Hudut Bölüğünde misafir edilen kaçaklara yemek, çay ve süt ikramında bulunuldu.

Başkale Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun yatakhanesinde misafir edilen kaçakların, sınır dışı işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne gönderileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Engin ERTÜRK/ BAŞKALE,(Van)-(DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van - Mülteciler Günü'nde 49 Afgan Kaçağı Mehmetçik Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement