Van Sabah Namazına Gelene Müftüden Keçi Sütü ve Bal İkramı - Son Dakika
Güncel

Van Sabah Namazına Gelene Müftüden Keçi Sütü ve Bal İkramı

Van Sabah Namazına Gelene Müftüden Keçi Sütü ve Bal İkramı

Van'ın Çatak İlçesi'nde sabah namazına gelen cemaate ilçe müftüsü tarafından namaz sonrası keçi sütü, bal ve poğaça ikram ediliyor.

02.06.2016 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çatak İlçesi'nde sabah namazına gelen cemaate ilçe müftüsü tarafından namaz sonrası keçi sütü, bal ve poğaça ikram ediliyor. Sabah namazını Merkez Camisi'nde kıldıran Çatak Müftüsü İlhan Günay "Amacımız halkımızı camilere çekmek bu güzel mekanlarda birlikte yiyip muhabbet edip güzel dinimizi öğrenmektir" dedi.

Çatak İlçesi Merkez Camii'ne sabah namazına gelen cemaat namazın ardından Müftünün ikramlarıyla güne daha zinde ve mutlu başlıyor. İmam tarafından cemaate keçi sütü, bal ve poğaça ikramı yapılıyor. Namazdan sonra bal ve poğaçalarını yiyip, sütlerini içen cemaat, daha sonra camiden ayrılıyor. Yapılan uygulamayla cemaatinin arttığını söyleyen Çatak Müftüsü İlhan Günay, "İslam aleminin durumu ortada, en çok birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bir vakitteyiz. Biz de sabah namazında daha hiç günah işlemeden ülkemiz için İslam alemi için ellerimizi semaya kaldıralım dua edelim diye böyle bir etkinlik başlattık. Elhamdülillah şimdi yüze yakın cemaatimiz var inşallah camiyi dolduracağız" dedi.

Yaklaşık 20 yıldır sabah namazlarına gittiğini söyleyen emekli memur Yunus Akdeniz " Daha önce 5 ile 10 kişiyle kıldığımız sabah namazlarını şimdi yüze yakın cemaatle kılıyoruz. Çok güzel bir uygulama. Allah devamını getirsin. Ben buradan müftümüze çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Sabah Namazına Gelene Müftüden Keçi Sütü ve Bal İkramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement