Van Seçmen Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı - Son Dakika
Güncel

Van Seçmen Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı

Van Seçmen Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı

Oy verme işleminin saat 07.00'de başlayıp 16.00'da sona ereceği iller arasında olan Erzurum, Kars, Erzincan, Ağrı, Iğdır, Muş ve Ardahan'da sandık kurullarındaki görevliler karanlıkta okul ve kamu binalarına gitti.

01.11.2015 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oy verme işleminin saat 07.00'de başlayıp 16.00'da sona ereceği iller arasında olan Erzurum, Kars, Erzincan, Ağrı, Iğdır, Muş ve Ardahan'da sandık kurullarındaki görevliler karanlıkta okul ve kamu binalarına gitti. Hazırlıklarını kısa sürede tamamlayan sandık kurulları, saat 07.00'de kapıları açarak oy verme işlemini başlattı.

Sandıkların önünde kuyruk oluşturarak oylarını kullanan seçmenler, ülke için hayırlı olması dileğinde bulundu. Polisin sandıkların bulunduğu yerlerde yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlenirken, oy verme işlemi devam ediyor.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

DİYARBAKIR, ŞIRNAK, MARDİN, ELAZIĞ, BATMAN, SİİRT, BİNGÖL VE TUNCELİ'DE SEÇMEN SANDIK BAŞINDA

DOĞU ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde vatandaşlar saat 07.00'dan itibaren sandık bölgelerine giderek oy kullanmaya başladı. Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Elazığ, Batman, Siirt, Bingöl ve Tunceli'de yaşayan vatandaşlar, sabah erken saatlerinden itibaren sandık başına gitmeye başladı. Diyarbakır'da yaşayan vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren okullardaki sandık bölgelerine giderek oy kullanmaya başladı. Merkez Yenişehir İlçesi Kooperatifler Mahallesi Ofis Semti'ndeki Mehmetçik İlköğretim Okulu'na gelen vatandaşlar, "Hayırlı olsun" diyerek oy kullandı. Yaşlılar, yakınlarının eşliğinde oy kullanırken, engellilere de hem sandık görevlileri hem de yakınları oy kullanmaları için yardımcı olduğu görüldü.

Şırnak'ta da saat 07.00'da 26'ıncı dönem milletvekili seçimleri için oy kullanma işlemi başladı. Vatandaşlar erken saatlerde sandık başına giderek vatandaşlık görevini yerine getirdi. Bölgedeki oy verme işlemleri ilk saat itibariyle sakin ve olaysız geçti.

SANDIĞA ERKEN GİDENLER

Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis'te 26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanma işlemleri başladı. 5 ilde saatlerin 07.00'yi göstermesiyle birlikte okullarda kurulan seçim sandıklarında görevliler tarafından hazırlıklar tamamlandı ve seçmenler oy vermeye başladı. Sabahın erken saatinden itibaren sandık başına gidenler, 26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin tercihlerini yaptı. Günün ilerleyen saatlerinde yoğunluk yaşanacağı düşüncesiyle erkenden oy kullandıklarını ifade eden seçmenler, çıkacak sonucun ülkeye hayırlı olmasını diledi.

HAKKARİ'DE GÖZLEMCİ

26'ncı dönem milletvekillerinin belirleneceği seçimde oy verme işlemi Van, Hakkari ve Bitlis'te saat 07.00'de başladı. Van'da 2019 sandıkta 599 bin 698, Hakkari'de 509 sandıkta 157 bin 546, Bitlis'te ise 807 sandıkta 190 bin 203 seçmen oy kullanacak. Sandıkların açılmasıyla birlikte oy vermek için vatandaşların sandık başlarına geldiği ve seçime ilginin olduğu gözlendi. Seçmenlerin oy kullanacağı okullar önünde geniş güvenlik önlemleri alınırken, Hakkari'de aralarında Almanya'nın Sol partisi Dielinke Milletvekili Jan Van Aken'in de bulunduğu 21 kişilik heyet gözlemci olarak seçimi takip ediyor. Okulları tek tek dolaşan ve gazetecilere açıklama yapan Alman Milletvekili Aken, seçimin güvenli bir şekilde geçip geçmediğini rapor edip ilgili yerlere vereceklerini söyledi.

ANTALYA' DA SANDIK YEMİNİ

Antalya'da oy verme işlemi sandık başkanları, memurlar ve parti gözlemcilerinin 'sandık yemini' ile başladı.

Türkiye'nin 26'ncı dönem milletvekillerini belirleyecek seçim için sabahın erken saatlerinde okullara gelen sandık başkanları, memurlar ve parti gözlemcileri, oy pusulalarını hazırlamadan önce ayağa kalkarak, 'sandık yemini' etti. Daha sonra numaralandırılan şeffaf sandıklar, görevliler tarafından mühürlendi. Oy pusulaları ve zarflar ise tek tek sayılarak oylamaya hazırlandı. Görevliler saat 08.00'den itibaren vatandaşlara oy kullandırmaya başladı. Sandık başındaki görevlilerin yemini şöyle:

"Hiçbir tesir altında kalmaksızın, hiç kimseden korkmadan, seçim sonuçlarının tam ve doğru olarak belirlenmesi için, görevimi kanuna göre doğru olarak yapacağıma namusum, vicdanım ve bütün mukaddesatım üzerine ant içerim."

Antalya'da sandığa giden ilk seçmenler ise mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, "Seçim sonunda mutlu olmak istiyoruz. İnşallah gelecek daha iyi olacak, güzel günler göreceğiz" dedi.

SAMSUN'DA SEÇİM

Samsun'da oy verme işlemi saat 08.00'da başladı. Seçmenler seçim için erken kalkıp sandık başına gitti. Oy verme işleminin yapıldığı bölgelerde polis ve jandarma tarafından da güvelik tedbirleri alındı. 923 bin 876 seçmene sahip Samsun'da oy verme işleminin 2 bin 954 sandıkta gerçekleştirildiği belirtildi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Seçmen Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement