Van Şemdinli Şehidi Memleketi Erciş'te Toprağa Verildi -2 - Son Dakika
Güncel

Van Şemdinli Şehidi Memleketi Erciş'te Toprağa Verildi -2

Van Şemdinli Şehidi Memleketi Erciş\'te Toprağa Verildi -2

Van Şemdinli şehidi memleketi Erciş'te toprağa verildiHakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bağlı Altınsu Köyü'nün İncesu Mezrası yakınlarında dün teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Fırat Torunoğlu, memleketi Van'ın Erciş ilçesi'nde yapılan törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

01.08.2016 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Şemdinli şehidi memleketi Erciş'te toprağa verildi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bağlı Altınsu Köyü'nün İncesu Mezrası yakınlarında dün teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Fırat Torunoğlu, memleketi Van'ın Erciş ilçesi'nde yapılan törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şemdinli İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıktaki Altınsu Köyü İncesu Mezrası Şapatan Bölgesi'nde dün sabah saatlerinde bir grup PKK'lı teröristin bulunduğunu belirleyen güvenlik güçleri, operasyon başlattı. Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle Piyade Uzman Çavuş Torunoğlu şehit olurken, 6 asker de yaralandı. Şehit Uzman Çavuş Torunoğlu için bugün memleketi Erciş İlçesi'nde tören düzenlendi. Kaymakamlık önünde düzenlenen törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Erciş Emniyet Müdürü Murat Hoş, 108'inci Topçu Alay Komutanı Albay Murat Yılbır, akrabası olan eski AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun, yakınları, kurum müdürleri ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Ambulansla Erciş'e getirilen Şehit Uzman Çavuş Torunoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, tören alanına getirildikte sonra yakınları tabuta sarılarak gözyaşları döktü.

Van Müftüsü Nimetullah Arvas'ın dua okumasının ardından da şehit Uzman Çavuş Torunoğlu'nun cenazesi ambulansa bırakılarak toprağa verileceği Beyazıt Mahallesi'ndeki Seyyit Muhammet Mezarlığı'na götürüldü. Cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında yaklaşık 5 bin kişi de cenazeye eşlik etti ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıp, tekbir getirdi. Esnaflık yapan babası Nizamettin ile annesi İfakat Torunoğlu ve yakınlarını Vali Taşyapan ile yetkililer teselli etti, cenaze gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin toprağa verilmesinden sonra da kalabalık, taziye yeri olarak belirlenen Hacı Ali Camii'ne gelerek aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Şehit Uzman Çavuş'un 10 kardeşin en küçüğü ve bekar olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ(Van), (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Şemdinli Şehidi Memleketi Erciş'te Toprağa Verildi -2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement