Traktörün Arkasına Bağlanan Köpeğin Sahibine Para Cezası - Son Dakika
Güncel

Traktörün Arkasına Bağlanan Köpeğin Sahibine Para Cezası

Traktörün Arkasına Bağlanan Köpeğin Sahibine Para Cezası

Van'da bir hafta önce, kangal cinsi köpeğini bir traktörün arkasına bağlayarak evine götüren çiftçi Habip Çınar'a, 454 lira para cezası verildi.

03.12.2014 14:47  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da bir hafta önce, kangal cinsi köpeğini bir traktörün arkasına bağlayarak evine götüren çiftçi Habip Çınar'a, Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü tarafından 454 lira para cezası verildi. El konulmak istenen köpeğin ise, 3 gün önce sahibinden kaçtığı belirtildi.

Van- Erciş karayolu üzerinde bulunan ve 2011 yılındaki depremden sonra kurulan Topraktaş Mahallesi'nde oturan Habip Çınar, çalınan kangal cinsi köpeğini bir hafta sonra başka mahallede buldu. Çınar, köpeğini traktörün arkasına zincirle bağlayarak Van- Erciş karayolu üzerinde bulunan evine götürdü.

Haberin televizyon ve gazetelerde çıkması üzerine harekete geçen Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ve Van İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma ekipleri Çınar'ın evine gitti. Ekipler 5119 sayılı hayvanları koruma kanunu uyarınca, hayvana eziyet yaptığı için Çınar'a 454 lira para cezası verdi.

El konulmak istenen köpeğin ise 3 gün önce sahibinden kaçtığı belirtildi. Köpek jandarmanın yaptığı aramalara rağmen bulunamadı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Traktörün Arkasına Bağlanan Köpeğin Sahibine Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement