Van ve Hakkari'de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika
Güncel

Van ve Hakkari'de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Van ve Hakkari\'de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Van ve Hakkari'de gıyabi cenaze namazı kılındıVAN ve Hakkari'de aralarında siyasi parti temsilcileri, Rektör, STK temsilcilerini de bulunduğu vatandaşlar, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabı cenaze namazı kılındı.

16.07.2016 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van ve Hakkari'de gıyabi cenaze namazı kılındı

VAN ve Hakkari'de aralarında siyasi parti temsilcileri, Rektör, STK temsilcilerini de bulunduğu vatandaşlar, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabı cenaze namazı kılındı.

Van'daki gıyabi cenaze namazı, Beşyol Meydanında bulunan Hazreti Ömer Cammisini avlusunda kılındı. Darbe girişimi sırasında hayatını kaydenler için cami imamı tarafından kıldırılan giyabi cenaze namazına YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cenaze namazı sonrası dua okunup, meydana geçildi. Burada kalabalık adına AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda bir konuşma yaptı. Soğanda, darbe girişimi sonrası Cadde ve sokaklara çıkan tepkisini ortaya koyan vatandaşlara teşekkür etti.

Hakkari'deki giyabi cenaze namazı ise Merkez Hacı Sait camiinde kılındı. Aralarında 24 STK temsilcisini de bulunduğu vatandaşlar, ikindi namazının ardından giyabi cenaze namazı için caminin arka avlusunda toplandı. Namaz sonrası ise basın açıklaması yapıldı.

STK'lar adına basın açıklamasının metnini okuyan Memur-Sen Hakkari Şube Başkanı Nihat Gür, 15 Temmuz 2016 günü Türkiye için tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Haçlı zihniyetinin içimizdeki hizmetkarı FETÖ terör örgütü hepimizin geleceğine ve iradesine darbe yapmaya kalkışmıştır. Kanlı planlarını gerçekleştirmek için, içinden çıktıkları halkı paletlerle ezmekte bir beis görmeyen, halkın silahları ile ülke meclisini bombalayan bu sapkın terör güruhunun esas amacı ortaya çıkmıştır. Ülkenin seçilmiş başbakanını ve bakanlarını idam eden, sivil ve anayasal kurumlarını işgal eden, binlerce insanı işkenceden geçiren zihniyet, cevabını dün gece ve bugün canlarını hiçe sayan ülkenin seçilmiş hükumetine ve seçilmiş cumhurbaşkanına sahip çıkan halktan en sert şekilde almıştır. FETÖ terör örgütü, darbeci güruha haykırıyor ve diyoruz ki; sizin deli zırvası fantezilerinizle inşa etmeyi planladığınız düzeninize izin vermeyeceğiz ve böyle bir düzende yaşamayacağız, halkın demokratik irade ile seçmiş olduğu iradeye sonuna kadar sahip çıkacağız. HAKDA Platformu olarak irademize, ülkemize sonuna kadar sahip çıkarak, hakkın ve halkın yanında olacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van ve Hakkari'de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement