Yüksekova'da Okulu 5'inci Kez Yaktılar - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Okulu 5'inci Kez Yaktılar

Yüksekova\'da Okulu 5\'inci Kez Yaktılar

Hakkari Yüksekova'da Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bir okul, göstericiler tarafından yakıldı. Bin 700 öğrencisi olan okul, son 15 günde 5'nci kez yakılmış oldu.

10.10.2014 11:38  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van, Hakkari merkez ile Çukurca ve Şemdinli İlçelerinde bugün kepenkler açılırken, Hakkari'nin Yüksekova ile Van'ın Başkale ilçelerinde ise bugün de kepenkler açılmadı. Yüksekova'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu dün gece ateşe verildi. Alev alev yanan okul, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

AYNI OKUL 5 KEZ YAKILDI

Van kent merkezi ile Çatak ve Başkale; Bitlis'in Tatvan, Hakkari ve Yüksekova ilçelerinde olaylar dün gece de gece geç saatlere kadar sokak aralarında sürdü. Bitlis'in Tatvan ilçesinde yine bazı işyerleri ile kamu binalarına zarar verildi. Yüksekova'da Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet ilk ve Ortaokulu ise göstericiler tarafından molotof atılarak yakıldı. Çatısında başlayan yangın binanın diğer katlarına da sıçradı. Alevlerin sardığı okul itfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren çalışması sonucu söndürüldü. 12 derslikli ve bin 700 öğrencisi olan okul, son 15 günde 5'nci kez yakılmış oldu.

VAN'DAKİ OLAYLARDA 2 KİŞİ YARALANDI

Kobani'ye destek amaçlı yapılan gösterilerde dün gece Beyüzümü ve Seyrantepe Mahallerinde olaylar çıktı. Yolları kapatıp ateş yakan ve slogan atan gruba polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler kendilerine müdahale eden polise taş ve molotof ile saldırdı. Olaylar sırasında Yunus Aktaş ve Savaş Yücedağ ateşli silahla yaralandı. Aktaş'ın ameliyata alındığı, durumunun cidiyetini koruduğu, diğer yaralı Yücedağ'ın ise sağlık durumunu iyi olduğu belirtildi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Van'da 4 gün önce başlayan ve dün gece de devam eden olaylarda 42 kişi gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan ve adliye sevk edilen 9 kişiden 5'i tutuklanırken, 4 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Okulu 5'inci Kez Yaktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili: Çiftçiden alınan ürünler markette 4 katına satılıyor
    11:08 CHP Milletvekili: Çiftçiden alınan ürünler markette 4 katına satılıyor

    CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, çiftçiden alınan ürünlerin market raflarında 4 katına satıldığına dikkat çekerek, vatandaşların gıdaya erişiminin imkansız hale geldiğini belirtti. Başevirgen, üretici fiyatlarıyla market fiyatları arasındaki farkın 4 kat olduğunu ifade etti. Ayrıca, üretici fiyatlarıyla market fiyatları arasındaki uçurumun çiftçilerin ve tüketicilerin en büyük sorunu olduğunu vurguladı.

  • Merkez Bankası'nın zararı 8 bakanlığın bütçesinden daha fazla
    11:08 Merkez Bankası'nın zararı 8 bakanlığın bütçesinden daha fazla

    CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Merkez Bankası'nın 818.2 milyar liralık zararının, 8 bakanlığın bütçesinin toplamından daha fazla olduğunu belirtti. Uzun, bu zararın Adalet Bakanlığı bütçesinin 4 katından ve Sağlık Bakanlığı bütçesinden fazla olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu zararın 6 Şubat depremlerinde hesaplanan hasara eşit olduğunu söyledi. Uzun, Türkiye'nin sefalet endeksinde 5. sıraya yerleştiğini ve dar gelirli yurttaşların zor günler geçirdiğini vurguladı.

  • Adana'da kavga sonucu bir kişi tabancayla öldürüldü, zanlı tutuklandı
    11:08 Adana'da kavga sonucu bir kişi tabancayla öldürüldü, zanlı tutuklandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde çıkan kavgada kendisini bıçakla yaralayan bir kişiyi tabancayla öldürdüğü iddia edilen zanlı tutuklandı. Zanlının ifadesinde, kavganın sosyal medya üzerinden başladığı ve küfürler nedeniyle çıktığı belirtildi.

  • Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi, 460 Engelliye İş Sağladı
    11:05 Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi, 460 Engelliye İş Sağladı

    İşsizlik sorununa çözüm üretmek amacıyla Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), bugüne kadar 460 engelli vatandaşın istihdamını sağladı. Engelli bireylerin özel olarak görüştüğü mülakatlar sonucunda 30 kişi daha uygun kadrolarda işe alındı.

  • Balıkesir Edremit'te yapılan uygulamada 11 zanlı yakalandı
    11:03 Balıkesir Edremit'te yapılan uygulamada 11 zanlı yakalandı

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'huzur ve güven' uygulamasında, çeşitli suçlardan aranan 11 zanlı yakalandı. Uygulama kapsamında yapılan Genel Bilgi Toplama sorgulamasında, kasten yaralama, güveni kötüye kullanma, askeri ceza kanununa muhalefet, resmi evrakta sahtecilik, hırsızlık gibi suçlardan aranan zanlılar gözaltına alındı. Ayrıca, uygulama sırasında ruhsatsız tabanca, 7 mermi ve çalıntı motosiklet ele geçirildi. İş yerleri ve araçlar da denetlendi, 18 araç sürücüsüne toplam 190 bin 364 lira para cezası kesildi ve 3 araç trafikten men edildi.

  • Ümraniye'de pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs yakalandı
    11:00 Ümraniye'de pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs yakalandı

    Ümraniye'de sokak ortasında otomobilin arka koltuğundan aldığı pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs polis tarafından yakalandı. Şahsın 4 suç kaydı olduğu tespit edildi. Ümraniye Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olayın görüntülerinden şahsın kimliğini belirleyerek gözaltına aldı.

  • Yusufeli'de Belediye Seçimlerini CHP Kazandı
    11:00 Yusufeli'de Belediye Seçimlerini CHP Kazandı

    Türkiye'nin en büyük barajının yapıldığı Yusufeli'nde yapılan ilk belediye seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi birinci oldu. AK Parti'nin kaybetmesi tepki oyuyla ilişkilendirildi.

  • Malatya'da Turizm Haftası Etkinlikleri: Dünya Mutfakları Yemek Yarışması
    10:59 Malatya'da Turizm Haftası Etkinlikleri: Dünya Mutfakları Yemek Yarışması

    Malatya'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler arasında 'Dünya Mutfakları Yemek Yarışması' düzenlendi. Yarışmanın sonuçları açıklandı ve dereceye girenler ödüllendirildi.


Advertisement