Van ve Hakkari'deki 20 Gümrük Memuru ve 1 Şoförden Haber Yok - Son Dakika
Güncel

Van ve Hakkari'deki 20 Gümrük Memuru ve 1 Şoförden Haber Yok

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Üzümlü Gümrük Kapısı'nda 10 Ağustos'tan bu yana akibetlerinden haber alınamayan 10 görevlinin ardından Van'ın Saray İlçesi'ndeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndaki görevlerinden dün dönen 10 gümrük memuru ve 1 şoför de kayboldu.

22.08.2015 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Üzümlü Gümrük Kapısı'nda 10 Ağustos'tan bu yana akibetlerinden haber alınamayan 10 görevlinin ardından Van'ın Saray İlçesi'ndeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndaki görevlerinden dün dönen 10 gümrük memuru ve 1 şoför de kayboldu. Toplam 21 görevlinin yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırıldığı olasılığı üzerinde duruluyor.

Van'ın İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'nda saat 16.30'da mesai bittikten sonra 10 gümrük memuru ve 1 şoför servisle, bazı gümrük görevlileri de özel araçlarıyla Van'a gitmek üzere yola çıktı. Özel araçlarıyla yola çıkan memurlar Van'a ulaşırken, servisle gelenlerden haber alınamadı. Bunun üzerine yakınları ve diğer gümrük görevlileri durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri ihbar üzerine yol güzergahında araştırma yapıp, haber alınamayan 11 kişiyi bulmak için çalışma başlatırken, görevlilerin yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığı olasılığı üzerinde durulduğu belirtildi.

Öte yandan geçen 10 Ağustos pazartesi günü Yüksekova'dan Çukurca İlçesi'ne bağlı Üzümlü Gümrük Sınır Kapısı'na vardiya değişimi için giden ve önce sayılarının 7, ardından da 10 olduğu belirtilen memurlardan da henüz haber alınamadı. Aradan 12 gün geçmesine rağmen akibetlerinden haber alamayan görevlilerin aileleri endişe içerisinde beklerken yetkililer de henüz açıklamada bulunmadı. Hakkari'deki kayıp yakınları çocuklarını bulunması için geçen hafta İHD Hakkari Şubesi'ne başvurmuştu. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van ve Hakkari'deki 20 Gümrük Memuru ve 1 Şoförden Haber Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement