Van Yeniden İnşa Edildi - Son Dakika
Güncel

Van Yeniden İnşa Edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Van'da 2011'de meydana gelen depremlerin ardından başlatılan seferberlik kapsamında konut, çevre, altyapı, katı atık, içme suyu gibi birçok projeyi hayata geçirdi "Evini Yapana Yardım" yöntemiyle toplam 6 bin 197 konut ile 2 bin 387 ahır inşaatı tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edildi İlk kez bütüncül olarak jeolojik etüdü onaylanan Van'ın, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli halihazır haritaları yapıldı.

14.05.2014 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Van'ın, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremlerin ardından başlatılan seferberlik kapsamında konut, çevre, altyapı, katı atık, içme suyuna ilişkin projelerle adeta yeniden inşa edildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, deprem sonrasında "Evini Yapana Yardım" yöntemi kapsamında 6 bin 197 konut ile 2 bin 387 ahır, inşaatı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

Deprem sonrası güçlendirme çalışmalarıyla, Van Melikşah Öğrenci Yurdu'nun 10 binası ile Erciş 600 kişilik Öğrenci Yurdunda iyileştirme yapıldı.

İlk defa bütüncül olarak jeolojik etüdü onaylanan Van'ın, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli halihazır haritaları tamamlandı.

-Çevre seferberliği

Bakanlık, 2012'de afetten zarar gören Van ile ilçelerine finansman ve çöp aracı desteğinde bulundu. Çevre kirliliğinin giderilmesi için Van Mahalli İdareleri Sürdürülebilir Çevre Yönetim Birliğine 750 bin, Bahçesaray, Kocapınar, Sağmalı ve Saray belediyelerine toplam 130 bin, çöp toplama araçları için de Erciş Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Gürpınar Belediyesine 208 bin lira katkı sağlandı.

Van'da başlatılan çevre seferberliğine geçen yıl da devam edildi. Bakanlık geçen yıl Van'a toplam 390 bin lira çevre yatırımı yaptı. Van Mahalli İdareleri Sürdürülebilir Çevre Yönetim Birliğine katı atık tesisi için 250 bin, Bahçesaray Belediyesine çevre kirliliğinin giderilmesi için 140 bin lira destekte bulunuldu.

-Van'a 3 büyük çevre projesi

Bakanlık, Van için 3 önemli çevre projesi de hazırladı:

"-Van Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi:  Atık toplama, geri kazanım, atık aktarma ve taşıma, ön işleme, bertaraf, eski çöp döküm sahalarının rehabilitasyonu ve kurumsal yapının güçlendirilmesinden oluşan projenin bütçesi 26 milyon avro. Projenin AB Türkiye Delegasyonu, IPA yetkilileri ve müşavirlerin katılımıyla saha ziyareti ve toplantısı gerçekleştirildi.

-Erciş İçmesuyu Temini Projesi:  Yaklaşık 115 bin kişiye hizmet verecek projenin bütçesi 28,3 milyon avro. Yapım işi ihalesi sonuçlandırılan projenin sözleşme hazırlama çalışmalarına başlandı.

-Van Entegre Su Projesi:  370 bin kişiye hizmet edecek projenin tutarı 25 milyon avro. Projeyle bölgeye atıksu arıtma tesisi, içme suyu iletim hattı, kanalizasyon şebekesi ve yağmur suyu şebekesi kurulacak." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van Yeniden İnşa Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement