Vanlı Gazeteciden Örnek Davranış - Son Dakika
Yerel

Vanlı Gazeteciden Örnek Davranış

Vanlı Gazeteciden Örnek Davranış

Vanlı gazeteci, Bölgesel Amatör Ligi’ne (BAL) yükselme baraj müsabakası öncesi Van’ın 2 ilçe takımı Başkalespor ve Erciş Belediyespor kulübünün yöneticileri ve hocalarını kritik maç öncesi halı saha maçında bir araya getirerek oynanacak kritik maç öncesi 2 kulüp arasındaki buzları eriterek örnek bir davranışa imza attı.

09.04.2015 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vanlı gazeteci, Bölgesel Amatör Ligi'ne (BAL) yükselme baraj müsabakası öncesi Van'ın 2 ilçe takımı Başkale spor ve Erciş Belediyespor kulübünün yöneticileri ve hocalarını kritik maç öncesi halı saha maçında bir araya getirerek oynanacak kritik maç öncesi 2 kulüp arasındaki buzları eriterek örnek bir davranışa imza attı.

Vansesi Gazetesi Spor Müdürü Rıdvan Can, geçen hafta Van Atatürk Şehir Stadyumunda hafta sonu oynanan Van Bölgesel Amatör Lig'e yükselme baraj müsabakası öncesi Van'ın 2 ilçe takımı Başkalespor ve Erciş Belediyespor kulübünün yöneticileri ve hocalarını kritik maç öncesi akşam halı saha maçında bir araya getirdi. Oynanacak kritik maç öncesi 2 kulüp arasındaki buzları eritip bir araya getiren Can, düzenlediği dostluk maçında bir araya getirerek oynanan baraj maçının bir şekilde olaysız geçmesini sağlamasına neden oldu. Gazetecinin bu örnek davranışı 2 kulüp yöneticileri ve futbolcuları tarafından takdirle karşılandı.

Van'ı Bölgesel Amatör Ligde (BAL) temsil eden Başkalespor, ligi 5.sırada tamamlamıştı. Baraj maçı öncesi Başkalespor Kulübü Başkanı Rıdvan Sarı, kulüp yönetici ve antrenörleri ile Erciş Belediyespor Kulübü Başkanı Murat Şebap ve kulüp yönetici ve antrenörleri oynadıkları halı saha maçında futbol becerilerini sergilediler. Çekişmeli geçen maç beraberlikle sonuçlandı.Maç sonrası konuşan 2 kulüp başkanı, güzel bir ortamda futbol oynadıklarını söylediler. Dostluğa, centilmenliğe katkı sağlama düşüncesiyle düzenlenen halı saha maçı nedeniyle Rıdvan Can'a teşekkür eden başkanlar, BAL Ligi'ne yükselme baraj maçının dostça centilmence geçmesini temenni ettiler.

Konu ile ilgili İHA'ya açıklamada bulunan Vansesi Gazetesi Spor Müdürü Rıdvan Can'ın, yıllardır Van'da oynanan amatör lig müsabakalarında özellikle ilçe takımlarının karşılaşmalarında olaylar çıktığını söyledi. Buda Van futbolu açısından üzücü bir durum olduğunu ifade eden Can, "Geçen sezon yine böyle bir müsabakada Erciş Belediyespor ve Van Türk Telekomspor amatör lig maçı saha içi ve sonrası çıkan üzücü olaylar, spor yazarı olara beni de çok üzmüştü. Bu yıl Van'ın 2 ilçe takımı Başkale ve Erciş arasında BAL Ligi baraj maçı öncesi haftalar öncesinde konuşulanlar, söylenenler hepsi olay çıkacak yönündeydi. Bende kendimce 2 kulüp yönetimini ve hocalarını maçtan bir gün önce halı sahada dostluk maçında bir araya getirmek için kulüp yönetimiyle kamp yaptıkları yerde ziyaret ettim. 2 güzide kulüp arasında oynanacak müsabakanın dostluk içinde ve olaysız geçmesi için kulüp başkanları ile ayrı ayrı görüştüm ve halı saha maçında bir araya geldik. Maç öncesi gerginliği, stresi artırma yolunda bu dostluk maçı önemliydi ve güzel geçen halı saha maçı sonrası dostluk mesajları verildi. ve o gece halı sahada yaşanan birliktelik dostluk, maç günü sahaya da yansıdı. Maç öncesi 2 takım futbolcu yönetici ve hocaları yedek kulübelere giderek bir birlerine başarılar dilemesi, saha içinde mücadele eden futbolcuların sakin rahat bir futbol oynamaları, kısacası o gece halı saha maçında bir araya gelen kulüp başkanlarının karşılıklı iyi niyet mesajlarının verilmesinin bir kanıtıydı" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vanlı Gazeteciden Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement