Vanlı Sporcular Bir İlke Daha İmza Attı - Son Dakika
Yerel

Vanlı Sporcular Bir İlke Daha İmza Attı

Vanlı Sporcular Bir İlke Daha İmza Attı

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bocce Takımı sporcuları, Bocce Turnuvası’nda büyük başarılara imza atarak Türkiye ikinciliği elde ettiler.

04.11.2015 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bocce Takımı sporcuları, Bocce Turnuvası'nda büyük başarılara imza atarak Türkiye ikinciliği elde ettiler.

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu tarafından Antalya Kemer'de yapılan 6. Uluslararası Bocce Turnuvası'na 13 ülkeden yaklaşık 250 sporcu katıldı. 3 gün devam eden 6.Uluslararası Bocce Turnuvasına Van adına Birkan Tülek, Yılmaz Duran ve Ali Yavuzcan katıldı. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bocce Takımı sporcuları, turnuvada üstün bir performans sergileyerek final maçında ise Lübnan'a 13-11 yenilerek turnuvayı Türkiye ikincisi olarak tamamladılar. 13 ülkeden 96 takım arasında finale kalma başarısı gösteren Vanlı Ali Yavuzcan ise turnuvada gösterdiği üstün performans ile Türkiye Bocce Milli Takım kadrosuna seçildi. İlk defa milli takım kadrosunda yer alarak mücadele eden Ali Yavuzcan, ülkemiz adına katıldığı Akdeniz Kupası'nda ise üçüncülük madalyası kazanarak bir başarıya daha imza attı.

Antalya'da yapılan 6. Uluslararası Bocce Turnuvası'na Van adına katılarak büyük başarılara imza atan ve milli takıma seçilen Ali Yavuzcan, "Türkiye Bocce Federasyonumuz tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Bocce Turnuvası'na ilimiz adına üç arkadaşımız ile katıldık. Bu turnuvada 250 arkadaşımız finale çıkmak için birbirleri ile kıyasıya mücadeleler sergilediler. Bizler de Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bocce Takımı sporcuları olarak ilimiz adına katıldığımız bu turnuvada üstün başarılar sergileyerek ilimize Türkiye ikinciliği getirmenin ve öte yandan ise Bocce Milli Takıma seçilmenin mutluluğunu yaşamakla beraber ilk defa giydiğim milli takım forması ile ülkeme bir de üçüncülük madalyası kazandırmanın haklı gururunu yaşamaktayım" dedi.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, "İlimizde ilk defa bu yıl faaliyet göstermeye başlayan bocce branşındaki sporcularımız, Türkiye Bocce Federasyonumuz tarafından Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılan 6. Uluslararası Bocce Turnuvası'nda büyük bir gayret sarf ederek ilimize ilk turnuvalarında Türkiye ikinciliği kazandırdılar. Sporcularımızdan Ali Yavuzcan ise turnuvalardaki üstün başarılarından dolayı Bocce Milli Takımı'na seçilerek ilk defa giydiği milli takım forması ile ülkemiz adına katıldığı Akdeniz Kupası'nda ise üçüncülük madalyası kazanarak bizlere bir mutluluk daha yaşattılar. İlimizde çok yakın bir zamanda atıcılık ve eskrim branşlarını da aktif hale getirmeyi ve bu branşlarda da başarılı sporcular yetiştirip ilimiz ve ülkemiz adına katılacakları müsabakalarda bu kazandığımız başarılar gibi başarılı sonuçlar kazanacaklarına inanıyoruz. Bizlere bu mutluluğu yaşatan sporcularımızı tebrik ediyor, bundan sonra katılacakları müsabakalarda ise kendilerine başarılar diliyoruz" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vanlı Sporcular Bir İlke Daha İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement