Vanlı Sporcular Madalyalarla Döndü - Son Dakika
Yerel

Vanlı Sporcular Madalyalarla Döndü

Vanlı Sporcular Madalyalarla Döndü

Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde düzenlenen Uluslar arası Kayaklı Oryantiring Yarışları’nda Vanlı sporcular derece ile döndüler.

18.02.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde düzenlenen Uluslar arası Kayaklı Oryantiring Yarışları'nda Vanlı sporcular derece ile döndüler.

Türkiye'de ilk defa bu yıl düzenlenen Kayaklı Oryantiring Yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu. 9 ülkeden 26, Türkiye'nin çeşitli illerinden de 60 olmak üzere toplam 86 sporcu iki kilometrelik parkurda derece yapabilmek için kıyasıya mücadele etti. Van'dan yarışmaya katılan sporcular elde ettikleri başarılarla göz doldurdular. 9 kategoride gerçekleştirilen ve toplamda 6 bin 700 euro ödüllü olan Uluslar arası Kayaklı Oryantiring Yarışması'nda Van adına katılan M17 kategorisinde Ercan Erdinç ikinci, Uğur Ayçiçek üçüncü, Fatih Ayçiçek dördüncü, Serkan Ozanç ise beşinci oldu. MOpen kategorisinde ise Adem Soyalp birinci, Muhammet Güler ikinci, Haktan Erdek üçüncü, W17 kategorisinde de Ayşe Canata birinci, Tuğçe Ertutar ise ikinci oldu.

Park Oryantiring kategorisinde ise M17 dalında Uğur Ayçiçek birinci, Fatih Ayçiçek ise üçüncülük elde etti. W17 dalında ise Ayşe Canata birinci, Hamdiye Güneş ikincil ve Tuğçe Ertutar da üçüncülük elde etti.

Yarışmalar sonunda değerlendirmede bulunan Oryantiring Van İl Temsilcisi Hasan Jira, Van adına bir ilk olan yarışmada derece almış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kayaklı Oryantiring branşında çok iyi bir takım oluşturduklarını dile getiren Jira, "Türkiye'de bir ilk olan bu branş, aynı zamanda Van'da da bir ilk oldu. Hakemlik yaptığım bu branşı Van'da da neden olmasın diyerek, Gevaş'ta okul bahçelerinde, açık alanlarda çalışmalarımıza başladık. Doğada yapılan bir branştır. Ancak bunun bir sahası vardır ve biz buna sahip değiliz. Erzincan'da almış olduğumuz başarıdan dolayı Faal Oryantiring Hakem ve Gözlemciler Derneği'nin (TOHAD) Başkanı, bir sahamızın bile olmamasına rağmen aldığımız bu başarıdan dolayı bu sporu daha da ileri seviyeye taşımak için bizlere bir uzman gönderip oryantiring sahası oluşturma sözünü verdi. Van adına aldığımız bu başarıdan oldukça mutluyuz. Ayrıca bizlere güvenip bu konuda desteklerini esirgemeyen Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir'e teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vanlı Sporcular Madalyalarla Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement