Vanlı ve Konyalı Gazeteciler Beyşehir Gölü'nde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Vanlı ve Konyalı Gazeteciler Beyşehir Gölü'nde Buluştu

Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa düzenlediği, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) destek verdiği "Gazeteci Değişim Programı" kapsamında Konya'ya gelen Van'da görev yapan gazeteciler, Beyşehir ilçesini ziyaret etti.

03.10.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa düzenlediği, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) destek verdiği "Gazeteci Değişim Programı" kapsamında Konya'ya gelen Van'da görev yapan gazeteciler, Beyşehir ilçesini ziyaret etti.

İlçede ilk olarak tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni, ardından Eflatunpınar Anıtı'nı ziyaret eden gazeteciler, Beyşehir Gölü'nde yat turuna katıldı.

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Beyşehir Belediyesi'nin konuk gazeteciler onuruna verdiği yemekte yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Murat Özaltun'a teşekkür etti.

Organizasyonun, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti ile "Konya-Van kardeşlik projesi" adıyla ortaklaşa yürütülen bir program olarak başladığını belirten Özdemir, "Biz şimdi bunu burada Van Gölü-Beyşehir Gölü kardeşlik projesine dönüştürdük" dedi.

Belediye Başkanı Murat Özaltun da Beyşehir Gölü'ne artık göl değil deniz demeye başladıklarını vurgulayarak, "Onlar da Van denizi diyorlar. Dolayısıyla ben çıtayı yükseltiyorum. Van Denizi ve Beyşehir Denizi kardeşliği diyorum. İnşallah bu kardeşliğimiz uzun sürsün. Birlikteliğimiz, beraberliğimiz bozulmasın" diye konuştu.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Bekleyen ise organizasyon ile Beyşehir ve Van denizlerini kardeş yaptıklarını dile getirerek, "Bu tür organizasyonlar, özellikle bu dönemde Konya'dan Van'a, Van'dan Konya'ya köprü olmak çok önemli ve gerekli" ifadelerini kullandı.

Başkan Özaltun, konuşmaların ardından cemiyet başkanlarına günün anısına hediye takdim etti.

Beyşehir gezisine, Van ve Konya'dan gelen gazetecilerin yanı sıra, BYEGM Konya İl Müdürü Cemil Paslı, BYEGM Diyarbakır İl Müdürü Melik Akaslan ve Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şeref Yaşar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vanlı ve Konyalı Gazeteciler Beyşehir Gölü'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement