Varıety'den Altın Portakal'a Yüksek Not - Son Dakika
Güncel

Varıety'den Altın Portakal'a Yüksek Not

Variety, yerinde takip ettiği 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden övgüyle söz etti. Dergi, festivalin 'yüksek not alarak' başladığı yorumunu yaptı.

15.10.2014 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinema dünyasının en prestijli yayınlarından Variety, festivali takip eden muhabiri Nick Vivarelli imzalı makalede 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden övgüyle söz etti.

Bölgede yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen karışıklıkları da hatırlatarak festivalin gerçekleştiği ortamı tasvir eden makale, "Festival, yaşanan sarsıntılara rağmen pürüzsüz ve rahat başladı" başlığıyla yayınlandı.

Vivarelli imzalı makalede şu ifadelere yer verildi: "Türkiye'nin en eski film etkinliği olan ve bu sene 51.si düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, bütün hafta boyunca yaşanan politik kargaşaya rağmen yüksek not alarak başladı"

Yoğun ilgiyle karşılanan açılış töreninden, onur ödüllerinden ve festival programında önce çıkan yerli ve yabancı filmlerden bahsedilen makalede Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Festival Başkanı Menderes Türel'in görüşlerine de yer verildi. Türel'in, "Türkiye'nin bugün her zamankinden daha fazla sanatın iyileştirici gücüne ihtiyacı var. Bugün, perdelerin kapanacağı, küçük ayrışmalara meydan verilecek gün değildir" sözlerini aktardığı makalesinde Vivarelli; Başkan'ın, Antalya'yı, sinema sektörünün merkezi kılma planından da bahsetti. Vivarelli, şu ifadeleri kullandı:

"Büyük planları olduğunu söyleyen Türel, film stüdyoları merkezi inşa etmek ve onları 3 yıl içerisinde tamamlamak istediğini iletti.

'Antalya, dünyanın cenneti' diyerek gururlanan Türel, şunları söyledi: Buradaki gün ışığı, film çekimleri için oldukça uygun ve lokasyonumuz; dağları, sahil şeridini, Roma kalıntılarını ve modern mimariyi barındırmakta.

Yabancı prodüksiyonlar için yeni ulusal vergi teşviğinin yakında yürürlüğe girmesinin beklendiğini söyleyen Türel, 'Bu bizi daha rekabetçi yapacak' diye eklerken üstelik hotellere, lojistiğe ve yiyecek sektörüne sıcak para akışı yapabileceğini iletti"

Vivarelli; festival kapsamındaki Antalya Film Forum'un Türkiye sinema sektöründeki önemli pozisyonunu ise şu ifadelerle anlattı:

"Antalya Film Forumu bu yıl saygın festivalin bir parçası olarak endüstri ile güçlendirilmiş, Türk sinemasının tartışmasız niteliğini arttırarak sinema sektörünün gelişimini desteklemeyi özellikle kendini sektörün dışında hisseden film çekecek yapımcıları ve yönetmenleri teşvik etmeyi ve projelerinin uluslararası platformlarda tanıtılmasını sağlamayı amaçlayan bir ortak yapım ve proje geliştirme marketi. Türk hükümeti ve film endüstrisi heyeti Kasım ayında Los Angeles'a giderek Hollywood ile ilişki kurmak amacıyla Amerikan Film Market'e katılacak"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Varıety'den Altın Portakal'a Yüksek Not - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement