Varil Bombasıyla Vücudu Yanan Suriyeli Nuha'ya Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Varil Bombasıyla Vücudu Yanan Suriyeli Nuha'ya Yardım Eli

Esed rejimine bağ?lı birliklerin varil bombalı saldırısında vücudunun büyük bölümü yanan 21 yaşındaki Suriyeli Nuha Mansur, sığındığı Türkiye'de sağlığına kavuşacak.

04.08.2016 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esed rejimine bağ?lı birliklerin varil bombalı saldırısında vücudunun büyük bölümü yanan 21 yaşındaki Suriyeli Nuha Mansur, sığındığı Türkiye'de sağlığına kavuşacak.

Varil bombasıyla tüm vücudu yanan ve uzun süre yatağa mahkum kalan Nuha, yaklaşık 8 ay önce tedavi amacıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine getirildi.

Suriyeli 2 çocuk annesi Nuha'nın durumundan haberdar olan Gezgin Gurmeyiz üyeleri ve Türk Hava Gönüllüleri, tedavi için aileyi İstanbul'a götürdü.

Gezgin Gurmeyiz editörü Turgut Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli kadının geçireceği ameliyatlar sonrası sağlığına kavuşacağını söyledi.

Genç kadının, Suriye'de varil bombalı saldırılarda çok ağır yara aldığını belirten Tunç, "8 ay önce Reyhanlı'ya gelen kardeşimize gönüllü arkadaşlarımızla yardım etmek istedik. Bu konuda bize yardımcı olan tüm gönüllülerimize ve sağlık görevlilerine şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Tedaviye Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlandığını bildiren Tunç, "Genç kardeşimizin tedavi işlemleri hızla başladı. İlerleyen günlerde birkaç ameliyat geçirecek ve inşallah eski günlerine kavuşacaktır." diye konuştu. Tunç ayrıca, zaman zaman Reyhanlı'ya giderek Suriye'de savaş mağduru olan ve ilçeye sığınan kişiler ile ilgilendiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Varil Bombasıyla Vücudu Yanan Suriyeli Nuha'ya Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement