Varto'da 22 Yıllık Kan Davası Barışla Sonlandı - Son Dakika
Yerel

Varto'da 22 Yıllık Kan Davası Barışla Sonlandı

Muş'un Varto ilçesine bağlı Çayçatı köyünde yaşayan Kaya ve Çelik aileleri arasında 22 yıldır devam eden kan davası, barış yemeğiyle son buldu.

27.06.2014 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Varto ilçesine bağlı Çayçatı köyünde yaşayan Kaya ve Çelik aileleri arasında 22 yıldır devam eden kan davası, barış yemeğiyle son buldu.

İlçedeki bir çay bahçesinde düzenlenen yemeğe, HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Varto Belediye Eş Başkanları Sabite Ekinci ve Hüseyin Güneş, Hınıs Belediye Eş Başkanı Hasan Basri Fırat, dernek yöneticileri ve köylüler katıldı.

Yemekte konuşan Varto Belediye Eş Başkanı Ekinci, barışın önemine işaret etti.

Ekinci, şöyle konuştu:

"Küçük bir kız çocuğuyken, Varto'nun bir köyünde bir kan davasına şahit olmuştum. O olayda kadınlar ve çocuklar ölmüştü. Bu olay bende büyük üzüntü yaratmıştı. Yıllar sonra bugün benzer bir olayın barışçıları olarak buradayız. Sürekli şiddete maruz kalan bir toplum olarak, devletten şiddeti bitirmesini beklerken, kendi aramızdaki şiddetin son bulması için düzenlenen barış yemeği bizi gururlandırdı. Özelikle ailelerin barış için ön ayak olmasını, partimizin gösterdiği barış çabalarını kutluyorum."

Konuşmaların ardından Kaya ve Çelik ailelerine mensup kişiler kucaklaşarak barıştı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Varto'da 22 Yıllık Kan Davası Barışla Sonlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mala nadolu: Bu barışı da katkısı olan tüm hemşehrililerime sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim böyle güzel şeylerden dolayı mutlu oluyoruz her kadar vartodan dan uzak olsakda 0 0 Yanıtla

Advertisement